Mix & Match met potten en vazen

Mix & Match met potten en vazen
Geplaatst in: Inspiratie, Dahlia

Eenvoud met een groots effect

Een leuke bloemencreatie maken van allerlei verschillende bloemen in verschillende vazen en potten is niet moelijk en heeft een groots effect! En het voordeel is, je hoeft geen bloemist te zijn om dit te kunnen maken. Zoek alle leuke kleine vaasjes en potjes die je in huis hebt bij elkaar. Kijk eens anders naar kopjes of waxinehouders, bijna alles kan je gebruiken als vaasje. Als je een mandje, kaarshouder of bakje hebt die niet waterdicht is, zet er dan een klein glaasje in. Denk hierbij aan een potje van bijvoorbeeld jam, babyvoeding, doperwten of smalle hoge schenkfles van bv slasaus of appelsap. Een collectie van wijnflessen geeft ook altijd een leuk effect.

Op rommelmarkten en bij kringloopwinkels kan je ook altijd leuke retro vaasjes kopen voor weinig. En kijk eens bij je moeder of oma in de kast of op zolder, hoe ouder hoe leuker vind ik vaak! Knip uit eigen tuin verschillende dahlia bloemen. Doordat je de bloemen eruit knipt, gaat alle energie naar de plant en zal de plant nog meer bloemen gaan geven. Dubbelop plezier dus. Vul de vaasjes met water en zet in iedere vaas 1, 2 of 3 bloemen bij elkaar. De hoogte van de bloemen mag verschillen.

Misschien heb je in de tuin nog een mooi groen blad of andere mooie bloem bv hortensia die je erbij kunt zetten. In dit voorbeeld gebruik ik een uitgebloeide Allium bloem, die heeft nog heel veel sierwaarde en vormt een mooie afwisseling in het geheel. Wil je het wat minder bont? Kies dan voor allemaal dezelfde bloemen of allemaal dezelfde kleur vaasje (zoals op de foto alles in blauwtinten) of dezelfde type vaasjes. Dat geeft meteen een wat rustiger effect.

Succes! Show jouw creaties op Instagram met #myfamflowers of tag ons @famflowerfarm

Wil je meer weten over bloembollen, knollen en zaden, lees dan ook onze blogs:

Volg het verhaal van onze familie kwekerij

Als je ons volgt op Instagram of Facebook kun je het verhaal over onze tulpenbollen, onze kwekerij en de seizoenen volgen. Geniet van de prachtige Hollandse bloemenvelden. Ook geven wij handige tuintips en lichten we speciale variëteiten uit. Op Pinterest kan je alle mooie tulpen foto’s makkelijk bekijken en pinnen op je eigen bord.

Laden...