Over ons

 

Ons verhaal

We verspreiden de liefde voor bloemen, vanaf onze kwekerij in Holland naar jouw tuin!

Hallo! Wij zijn Marlies en Linda, de drijvende krachten achter FAM Flower Farm die bestaat uit twee Hollandse FAMilie kwekerijen gelegen in de bollenstreek tussen de prachtige bollenvelden naast Keukenhof in Lisse in Holland. Wij zijn al vriendinnen sinds de middelbare school. Beide trouwden we met een kweker en steeds vaker speelden we met de gedachte hoe we meer van onze mooie producten konden delen met de wereld. Onze bloembollen en dahliaknollen werden verkocht en gingen de hele wereld over maar naar wie wisten we niet en al helemaal niet wat mensen ervan vonden. Dankzij social media werd het mogelijk om ons verhaal te vertellen en onze velden en mooie bloemen met andere bloemenfans te delen. En het mooiste is dat we nu direct contact hebben met onze klanten. Zij zijn vaak verrast hoe eenvoudig het is om bollen of knollen te planten en hoe lang je van de bloemen kunt genieten, zowel in de tuin als in huis. Alle enthousiaste reacties geven ons veel energie en met alle feedback gaan we graag weer aan de slag! FAM staat niet alleen voor family maar ook voor feminine want we geven graag een vrouwelijke touch aan onze foto's, verhalen en verpakkingen.

Ontmoet hieronder onze FAMilie, kijk in het hart van onze kwekerij en volg de Hollandse seizoenen via Instagram. Geniet van onze tulpen en narcissen in de lente en alle vrolijke en bijzondere dahlia’s in de zomer en herfst. Wij zijn trots en willen onze kleurrijke momenten graag met je delen. We hopen dat je zelf ook enthousiast wordt en aan de slag gaat om tulpenbollen en dahliaknollen te planten, het is echt niet moeilijk en ze geven zoveel plezier. Om er zeker van te zijn dat je optimaal van je bloementuin geniet, geven we je veel tips en trucs en inspiratie.


Ontmoet onze FAMilies:

Familie Van der Slot - Tulpen & Narcissen kwekerij

HENK is de enige zoon in het gezin Van der Slot. Samen met zijn drie zussen groeide hij op tussen de bollen en was dan ook al jong aan het werk. Trekker rijden was toen al zijn grote hobby en die is altijd gebleven. Henk is echt een liefhebber van het bollenvak. Hij gaat voor de allerbeste en mooiste soorten, kent alle eigenschappen van tulpen en narcissen en geniet van zijn werk. Hij is er trots op dat het land al meer dan 200 jaar in eigendom is van de familie Van der Slot.

LINDA is opgegroeid op de bloemenkwekerij van haar ouders in Noordwijkerhout. De passie voor bloemen is dan ook met de paplepel ingegoten. Linda helpt Henk met de administratie en promotie- activiteiten van het bedrijf. Bloemen arrangeren en fotograferen is haar hobby onder het motto: vooral vaker doen, dan wordt je vanzelf beter.

BRITT is helemaal gek van de katten op het bedrijf, ieder jaar is er wel een nestje met jonge poesjes en waar ook haar vriendinnetjes van school graag komen kijken. Ze vindt het leuk om te helpen met bollenpellen of verse bloemen te verkopen. Ook is ze een ideaal model voor onze bloemenfoto's.

TESS is de grote vragensteller van de familie. Er gaat van alles in dat hoofdje met die grote blauwe kijkers om en ze wil dan ook graag een verklaring voor alles wat groeit en bloeit. Liefst wil ze iedere dag verse bloemen op haar eigen slaapkamer. Als je haar zoekt dan heb je de meeste kans om haar op de grote trampoline in de tuin te vinden. Tess heeft inmiddels haar eigen FAM ansichtkaart waar ze zelf op staat, dat moest de hele klas weten natuurlijk.

OPA HANS en OMA RINA wonen ook op het bedrijf en helpen nog steeds een handje mee.

 


Familie Weijers - Dahlia kwekerij

HUBERT is de spil van de dahlia kwekerij. Na zijn opleiding aan de agrarische school is hij op zijn 16e jaar begonnen met het telen van bloemen op het land. Zijn beide opa’s en vader waren kwekers, hij is opgegroeid op de kwekerij en het buitenleven is hem met de paplepel ingegoten. Het planten van de knollen, bollen en zaden, het oogsten en de levering aan onze klanten worden door Hubert geregeld. Een specialist op het gebied van dahlia’s die altijd op zoek is naar nieuwe en bijzondere soorten.

MARLIES is de organisatorische kracht achter de kwekerij, het gezin, het huis en de tuin. Werkt altijd met veel plezier en enthousiasme, is creatief en altijd op zoek naar nieuwe ideeën en inspiratie.

DAAN is de oudste zoon, hij helpt in de schoolvakanties graag zijn vader op het bedrijf. Het liefst samen met zijn vrienden zodat ze veel gezelligheid hebben tijdens het wieden en oogsten van de bloemen.

MEREL is de jongste dochter die graag buiten in de tuin is met haar buurmeisjes. Ze helpt opa graag in de groentetuin en kweekt graag haar eigen bloemen en kruiden. Ook Merel weten we vaak te strikken als model voor onze foto's en ze kent al heel wat dahlia soorten bij naam.

 

Met katten, geiten, kippen, een groentetuin en fruitbomen is er altijd wel wat te doen en te beleven op onze FAM Flower Farm.

Groetjes,

Marlies & Linda

Marlies & Linda

Volg ons op Facebook, Instagram of Pinterest voor een dagelijkse dosis bloemengeluk en geniet mee van de Hollandse seizoenen op de kwekerij.