Over Ons

We verspreiden de liefde voor bloemen, van onze kwekerij in Holland naar jouw tuin!

Onze FAM Flower Farm bestaat uit twee Hollandse FAMilie kwekerijen gelegen in de bollenstreek tussen de prachtige bollenvelden naast Keukenhof in Lisse in Holland.

Wij laten u graag genieten van onze prachtige bloemen en bloembollen uit onze kwekerij en laten zien hoe eenvoudig het is om ook zelf te genieten van verse bloemen in de tuin of in huis.

Ga mee met onze FAMilie, kijk in het hart van onze kwekerij en volg de Hollandse seizoenen. Geniet van onze tulpen en narcissen in de lente, vrolijke zomerbloemen en de bijzondere dahlia’s in de zomer en herfst. Wij zijn trots en willen onze kleurrijke momenten graag met je delen. En om er zeker van de zijn dat je optimaal van onze bloemen geniet, geven we je veel tips en trucs en inspiratie.

Ontmoet onze FAMilies

Familie Van der Slot

HENK is de enige zoon in het gezin Van der Slot. Samen met zijn drie zussen groeide hij op tussen de bollen en was dan ook al jong aan het werk. Trekker rijden was toen al zijn grote hobby en die is altijd gebleven. Henk is echt een liefhebber van het bollenvak. Hij gaat voor de allerbeste en mooiste soorten, kent alle eigenschappen van tulpen en narcissen en geniet van zijn werk. Hij is er trots op dat het land al meer dan 200 jaar in eigendom is van de familie Van der Slot.

LINDA is opgegroeid op de bloemenkwekerij van haar ouders in Noordwijkerhout. De passie voor bloemen is dan ook met de paplepel ingegoten. Linda helpt Henk met de administratie en promotie- activiteiten van het bedrijf. Bloemen arrangeren en fotograferen is haar hobby onder het motto: vooral vaker doen, dan wordt je vanzelf beter.

BRITT is helemaal gek van de katten op het bedrijf, ieder jaar is er wel een nestje met jonge poesjes en waar ook haar vriendinnetjes van school graag komen kijken. Ze vindt het leuk om te helpen met bollenpellen of verse bloemen te verkopen.

TESS is de grote vragensteller van de familie. Er gaat van alles in dat hoofdje met die grote blauwe kijkers om en ze wil dan ook graag een verklaring voor alles wat groeit en bloeit. Liefst wil ze iedere dag verse bloemen op haar eigen slaapkamer. Als je haar zoekt dan heb je de meeste kans om haar op de grote trampoline in de tuin te vinden.

OPA HANS en OMA RINA wonen ook op het bedrijf en helpen nog steeds een handje mee.

Familie Weijers

HUBERT is de spil van de dahlia kwekerij. Na zijn opleiding aan de agrarische school is hij op zijn 16e jaar begonnen met het telen van bloemen op het land. Zijn beide opa’s en vader waren kwekers, hij is opgegroeid op de kwekerij en het buitenleven is hem met de paplepel ingegoten. Het planten van de knollen, bollen en zaden, het oogsten en de levering aan onze klanten worden door Hubert geregeld. Een specialist op het gebied van dahlia’s die altijd op zoek is naar nieuwe en bijzondere soorten.

MARLIES is de organisatorische kracht achter de kwekerij, het gezin, het huis en de tuin. Werkt altijd met veel plezier en enthousiasme, is creatief en altijd op zoek naar nieuwe ideeën en inspiratie.

DAAN is de oudste zoon, hij helpt in de schoolvakanties graag zijn vader op het bedrijf. Het liefst samen met zijn vrienden zodat ze veel gezelligheid hebben tijdens het wieden en oogsten van de bloemen.

MEREL is de jongste dochter die graag buiten in de tuin is met haar buurmeisjes. Ze helpt opa graag in de groentetuin en kweekt graag haar eigen bloemen en kruiden.

Met katten, geiten, kippen, groentetuin en fruitbomen is er altijd wel wat te doen en te beleven op onze FAM Flower Farm.

Volg ons op Facebook, Instagram of Pinterest en geniet mee van de Hollandse seizoenen op de kwekerij.