Dahliaknollen

Dahliaknollen

 Vanaf 1 januari 2022 zijn alle 120 soorten weer op voorraad voor levering in april 2022.

Login of maak een account zodat je alvast je wensenlijst kunt maken. 
En zorg dat je staat ingeschreven voor onze nieuwsbrief voor het laaste nieuws.

108 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

108 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Dahlia knollen rechtstreeks van de kwekerij

Onze dahlia knollen komen uit eigen kwekerij en wij garanderen top kwaliteit. Dahlia’s zijn hele makkelijke en dankbare planten in de tuin. Vanuit 1 dahlia knol (ook wel dahliabol of bloembol genoemd) groeit 1 grote plant die maandenlang bloeit en wel tientallen bloemen geeft. Hoe meer bloemen je van de plant knipt hoe meer nieuwe knoppen weer gaan bloeien. Je kunt uitgebloeide bloemen wegknippen of juist verse bloemen snijden en in huis of op de tuintafel zetten, dan kan je dubbel van ze genieten. Dahlia knollen hebben weinig verzorging nodig. Plant ze half mei en ze bloeien vanaf juli tot de eerste vorst invalt in oktober of november.

Dahlia knollen online bestellen

Het is heel eenvoudig om bij ons dahlia knollen online te bestellen, we hebben een assortiment van zo’n 100 verschillende soorten dahlia’. Kies de mooiste soorten en wij leveren deze per post aan huis in een mooie verpakking inclusief ons magazine met planthandleiding, allerlei handige tips en inspiratie. Bij het afrekenen kan je kiezen wanneer je de knollen wilt ontvangen. Als je ze alvast wilt oppotten en voortrekken dan kan je ze in maart al ontvangen. Dan bloeien ze eerder en hebben ook de slakken minder kans om je verse planten op te eten. Maar je kunt ook april of mei kiezen, zodat je ze meteen buiten in de tuin kunt planten. 

Welke soorten dahlia's zijn er?

Wij hebben dahliaknollen te koop die hele kleine bloemen geven bv pompons maar ook grote XXL bloemen, dit zijn de zogenaamde dinnerplate dahlia’s. Sommige zijn speciaal geschikt voor potten (kies hiervoor de lagere soorten) en sommige geven veel bloemen en lange stelen dus zijn juist goede snijsoorten voor pluktuinen. Sommige dahlia's zijn echte vlinder- en bijenlokkers, dit zijn de enkelbloemige dahlia's met een open hart. Er zijn dahlia’s in verschillende kleuren maar ook in heel veel verschillende verschijningsvormen zoals: pompon, bal dahlia, dubbelbloemige of enkele dahlia, decoratief en cactus dahlia. Dahlia knollen worden ook wel dahliabollen of dahlia bloembollen genoemd. Kies eenvoudig met de filters links in de kantlijn.

Wanneer dahlia knollen planten?

Dahlia’s zijn geweldige zomerbloeiers die oorspronkelijk uit Mexico komen. Ze houden van warmte dus geef ze een zonnig plekje en plant ze niet te diep zodat ze de warmte van de zon voelen. De beste planttijd is als de kans op vorst voorbij is in het voorjaar (april/mei of tot uiterlijk half juni).

Wil je meer weten over dahlia knollen, lees dan ook onze blogs:

- Dahla's vervroegen door ze op te potten in maart/april

- Hoe plant ik dahlia's in potten?

- Maak je eigen dahlia pluktuin