Narcissenbollen

Narcissenbollen

Kies nu uw favoriete narcissen- en tulpenbollen.
Wij verzenden uw doos vol bloemengeluk in oktober.

31 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

31 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Narcissen bollen rechtstreeks van de kwekerij

Narcissen bollen zijn hele makkelijke en dankbare voorjaarsbloeiers die net als vaste planten ieder jaar vanzelf terugkomen. Geef ze een zonnig plekje en je kunt ieder voorjaar weer opnieuw van ze genieten. De bloei van narcissen is vaak een van de eerste tekenen van de lente. Wie bij narcis alleen aan geel denkt heeft het mis, er zijn narcissen in wit, crème en met een roze of oranje trompet. Er zijn enkele en dubbele narcissen. Sommige narcissen soorten blijven laag en geven kleine bloemen en andere zijn wat langer en geven juist hele grote bloemen. Uit de meeste narcissen bollen komen meerdere bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Echt genieten dus.

Wanneer narcissen bollen planten?

Narcissen bollen hebben eerst kou nodig om te kunnen gaan bloeien. Plant ze dus in het najaar in de maanden oktober, november of december. Je ontvangt van ons een grote maat bol zodat je mooie volle bloemen kunt verwachten. Narcissen bloeien in het voorjaar, snuif de lente maar op! Narcissen bollen, hoe planten? Narcissen bloembollen houden niet van natte voeten, dus zorg dat de grond goed is gedraineerd. Maak de grond een beetje los en plant de narcissen bollen met de punt omhoog. Grond erover, beetje aandrukken en klaar. Je kunt narcissen bollen verspreiden door de tuin voor een natuurlijk effect of juist grote groepen maken in perken of in potten planten. Uiteraard leveren wij een uitgebreide plantinstructie bij onze bloembollen.

Verzorging van narcissen

Narcissen bollen hebben weinig verzorging nodig. Als het droog is regelmatig water geven. Als ze uitgebloeid zijn worden de bladeren geel, dan gaan de bollen ontwikkelen. Pas als het gewas is afgestorven kan je de bladeren afsnijden of afschoffelen. In de winter kan je de narcissen bollen gewoon in de grond laten, eventueel afdekken met wat bladeren uit de tuin.

Wil je meer weten over narcissen bollen, lees dan ook onze blogs:

- Hoe plant ik narcissen bollen?

Kan ik narcissen bollen in potten planten?

- Kan ik narcissen mengen met andere bloemen in een vaas?

Volg het verhaal van onze kwekerij

Als je ons volgt op Instagram of Facebook kun je het verhaal van onze narcissen bollen, onze kwekerij en de seizoenen volgen. Geniet van de prachtige bloemenvelden. Ook geven wij handige tuin tips en lichten we speciale variëteiten uit. Op Pinterest kan je alle mooie narcissen foto’s makkelijk bekijken en pinnen op je eigen bord.