Witte Narcissenbollen

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Witte narcissenbollen

"Koop witte narcissen, ze hebben iets sprookjesachtig. Direct vanuit onze kwekerij verstuurd naar huis."

Witte narcissen hebben iets magisch, het lijkt wel alsof ze uit een sprookje komen. Vooral de dubbelbloemige narcis Bridal Crown met haar fris-witte kleur. Het is niet voor niks een van de meest populaire narcissen! Maar waarom valt wit zo erg in de smaak?

Narcis Bridal Crown

Waarom zijn witte narcissen zo populair?

Wit wordt beschouwd als de kleur van perfectie, ook wordt wit geassocieerd met licht, goedheid en puurheid. Om die reden dragen bruiden een witte jurk als ze trouwen. Wit is de enige kleur die onze zintuigen niet stimuleert, maar het opent wel de weg voor nieuwe creaties. Alle schilders beginnen namelijk met een wit doek.

Witte narcissen vallen zo goed in de smaak omdat ze elegant en tijdloos zijn. Op wit raak je nooit uitgekeken, het is namelijk altijd goed. Bovendien zijn de combinatie mogelijkheden eindeloos. Je kunt er boeketten van maken die gewaagd en schitterend zijn, maar ook boeketten die zacht en bescheiden zijn. Een witte narcis is mooi te combineren met roze tulpen.

Daarnaast zijn narcissen hele makkelijke en dankbare voorjaarsbloeiers die net zoals vaste planten ieder jaar vanzelf terugkomen. Geef ze een zonnige plek en je kunt ieder voorjaar weer opnieuw van ze genieten. De bloei van narcissen is vaak een van de eerste tekenen van de lente. De heerlijke geur van deze narcissen geeft een extra dimensie aan je tuin. Je ruikt straks vanzelf het voorjaar. Plant de narcissenbollen per soort bij elkaar of juist gemengd voor een speels effect. De net ontwakende bijen en vlinders zullen je tuin zeker weten te vinden! De vroege voorjaarsbloeiers zijn een van de eerste voedselbron voor wilde bijen en vlinders.

Narcissen hebben allerlei verschillende vormen en kleuren

Narcissen komen in allerlei verschillende soorten en vormen en kleuren. Namelijk de typerende gele narcissen die symbool staat voor het begin van de lenten. Maar we hebben ook narcissen in een crèmekleur, roze narcissen, en oranje trompet narcissen. Ook zijn er prachtige dubbele bloemige narcissen verkrijgbaar. De enkele narcissen zijn zeer geliefde vlinderplanten en bijenplanten. Tenslotte zijn er ook nog een aantal bijzondere narcissen.

Narcissenbollen bestellen

Het is heel eenvoudig om bij ons witte narcissen online te bestellen. Wij leveren deze per post aan huis zodra het tijd is om de narcissenbollen te planten (vanaf oktober t/m half december). Onze webshop met bloembollen bevat niet alleen narcissenbollen, maar ook tulpenbollendahliaknollen en bloemenzaden. Deze voorjaarsbloeiers en zomerbloeiers zijn de meest populaire bloembollen en knollen voor de tuin. Bekijk ook onze bloembollen pakketen en bloembol aanbiedingen.

Wanneer narcis bloembollen kopen?

Van 1 juli t/m 1 december zijn narcissen bloembollen te koop bij FAM Flower Farm. Alle narcissenbollen worden gekweekt in onze kwekerij in Lisse.

Narcissenbollen planten

Narcissenbollen hebben eerst kou nodig om te kunnen gaan bloeien. Plant de bollen dus in het najaar in de maanden oktober, november of december. Let op narcissen kunnen slecht tegen strenge vorst dus plant ze niet te laat (na 15 december). Je ontvangt van ons een grote maat bol zodat je volle narcissen kunt verwachten. Narcissen bloeien in het voorjaar, snuif de lente maar op!

Narcissen bloeitijd

In de maanden maart t/m april staan de narcissen in bloei. Toeristen vanuit de hele wereld en eigen land reizen naar de wereldberoemde bloemenvelden in Lisse. Maar waarom zou je helemaal naar Lisse reizen, als je de narcissen in je eigen tuin kunt laten bloeien.

Verzorging van narcissen

Narcissen bollen hebben weinig verzorging nodig. Als het droog is regelmatig water geven. De Narcis is een meerjarige bolplant, dus volgend jaar heb je weer narcis bloemen. Het is daarom erg belangrijk om de juiste verzorging te geven aan de narcissenbollen als ze zijn uitgebloeid. Bij uitgebloeide bloemen kan je de bloemenstelen wegknippen, laat het loof staan. Het is van belang dat je het loof van de narcisbollen de tijd geeft om geel te worden. Dit is het beste voor de narcis bol.

De bloembol kan hierdoor nog genoeg voedingsstoffen uit het blad halen voor volgend jaar. Als het loof volledig geel is, kan je het loof wegknippen. In de winter kan je de narcissenbollen gewoon in de grond laten, eventueel afdekken met wat bladeren uit de tuin. Sommige narcissen soorten blijven laag en geven kleine bloemen en andere zijn wat langer en geven juist hele grote bloemen. Uit de meeste narcissen bollen komen meerdere bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Echt genieten dus. 

Volg het verhaal van onze kwekerij

Als je ons volgt op Instagram of Facebook kun je het verhaal van onze narcissen bollen, onze kwekerij en de seizoenen volgen. Geniet van de prachtige bloemenvelden. Ook geven wij handige tuin tips en lichten we speciale variëteiten uit. Op Pinterest kan je alle mooie narcissen foto’s makkelijk bekijken en pinnen op je eigen bord.