Gele Narcissen

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Gele narcissenbollen

"Koop gele narcissen voor de perfecte lentekleur. Direct vanuit onze kwekerij verstuurd naar huis."

Geel is de kleur waar iedereen weer naar verlangt na de donkere wintermaanden. Geel is namelijk de kleur van de zon. De zon staat voor licht en leven. Vroeger stelde men de kleur geel centraal tijdens het oorspronkelijke lichtfeest. Vandaar dat geel gezien wordt als de perfecte paaskleur. De bloei van narcissen is vaak een van de eerste tekenen van de lente.

Maar wie alleen aan gele narcissen denkt heeft het mis, er zijn verschillende soorten narcissen. Namelijk: witte narcissen, crèmekleurige narcissen, roze narcissen en oranje trompet narcissen. Ook zijn er enkele en dubbele narcissen. De enkele narcissen zijn zeer geliefde vlinderplanten en bijenplanten. Tenslotte zijn er ook nog een aantal bijzondere narcissen. Narcissen zijn hele makkelijke en dankbare voorjaarsbloeiers die net zoals vaste planten ieder jaar vanzelf terugkomen. Geef ze een zonnige plek en je kunt ieder voorjaar weer opnieuw van ze genieten.

Narcis Martinette

Narcissenbollen bestellen

Bij FAM Flower Farm kun je gemakkelijk narcissen online bestellen. Wij leveren deze per post aan huis zodra het tijd is om de narcissenbollen te planten (vanaf oktober t/m half december). Bovendien hebben we meer dan alleen narcissen, we hebben namelijk ook tulpenbollen, dahliaknollen en bloemenzaden. Onze bloembollen zijn zeer geliefde voorjaarsbloeiers en zomerbloeiers die elke tuin transformeren naar een feestje. Bekijk ook onze bloembollen pakketen en bloembol aanbiedingen.

Wanneer narcis bloembollen kopen?

Van 1 juli t/m 1 december zijn narcissen bloembollen te koop bij FAM Flower Farm. Alle narcissenbollen worden gekweekt in onze kwekerij in Lisse.

Narcissenbollen planten

Narcissenbollen houden van de kou, ze hebben het zelfs nodig om te kunnen gaan bloeien. Daarom kunnen de bollen het beste worden geplant in het najaar in de maanden oktober, november of december. Maar let op plant de narcissen niet te laat (na 15 december), narcissen moeten wortels maken voor de vorst. Onze narcissenbollen zijn van een groot formaat zodat je mooie volle narcissen kunt verwachten. Narcissen bloeien in het voorjaar, we kunnen niet wachten!

Narcissen bollen, hoe planten?

De wilde narcissen bevinden zich van oorsprong in graslanden. Narcissenbollen kunnen daarom perfect verspreid worden geplant in je tuin. Dit geeft een natuurlijk effect. Je kan er ook voor kiezen om de narcissen juist in grote groepen te planten in perken of in potten te planten. Narcissen hebben een hekel aan natte voeten, dus zorg dat de grond goed is gedraineerd. Maak de grond een beetje los en plant de narcissen bollen met de punt omhoog, grond erover, beetje aandrukken en klaar. Alle voeding zit al in de narcissenbol, dus het kan bijna niet misgaan. Uiteraard leveren wij een uitgebreide plant-instructie bij onze bloembollen.

Narcissen bloeitijd

In de maanden maart t/m april staan de narcissen in bloei. Toeristen vanuit de hele wereld en eigen land reizen naar de wereldberoemde bloemenvelden in Lisse. Maar waarom zou je helemaal naar Lisse reizen, als je de narcissen in je eigen tuin kunt laten bloeien.

Verzorging van narcissen

Narcissen zijn gemakkelijke en dankbare voorjaarsbloeiers die weinig verzorging nodig hebben. Het is belangrijk dat de narcissen bij droogte regelmatig water krijgen. De narcis is een meerjarige bolplant, het is dus erg belangrijk dat de narcissen de juiste verzorging krijgen zodra ze zijn uitgebloeid. Zodat de narcissen het volgende jaar weer kunnen bloeien.

Verzorging bij uitgebloeide bloemen:

De uitgebloeide bloemen kan je gewoon vanzelf laten indrogen of je kunt ze afknippen, laat het loof staan. Het is van belang dat je het loof van de narcisbol de tijd geeft om geel te worden. Dit is het beste voor de narcis bol. De bloembol kan hierdoor nog genoeg voedingsstoffen uit het blad halen voor volgend jaar. Als het loof volledig geel is, kan je het loof wegknippen of afschoffelen. In de winter kan je de narcissenbollen gewoon in de grond laten, eventueel afdekken met wat bladeren uit de tuin.

Sommige narcissen soorten blijven laag en geven kleine bloemen en andere zijn wat langer en geven juist hele grote bloemen. Uit de meeste narcissen bollen komen meerdere bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Echt genieten dus. 

Narcissen in pot

Narcissenbollen doen het ook heel goed in potten. In de lente komen de narcissen op en kun je genieten van je bloementuin. Plant er lekker veel zodat je ook wat bloemen kunt afsnijden en er ook in huis van kan genieten.

Een deel van de narcissen geschiedenis

De narcis is vernoemd naar een jongeman uit de Griekse mythologie. Narcissus was de zoon van de riviergod Kefisus en de nimf Leriope. Hij was de mooiste jongen van Griekenland. Alle vrouwen en mannen werden verliefd op hem. Maar de liefde interesseerde hem weinig.Narcissus was namelijk erg op zichzelf gesteld en was erg veel buiten aan het jagen. Tijdens het jagen zag hij zijn eigen reflectie in een meertje en hij werd smoorverliefd op het wezen.

Hij bleef bij het meertje zitten tot dat hij contact kreeg, wat natuurlijk nooit gebeurde. Hij vergat te eten en te drinken en takelde af. Aphrodite verandert hem na zijn dood in een gele bloem (de narcis) zodat hij altijd herinnerd zou worden.

De psychiater Sigmund Freud maakte gebruik van het verhaal van Narcissus toen hij een benaming wilde vinden voor mensen die voortdurend bezig zijn met hun eigen schoonheid of grootheid. Hij noemde hen narcisten. 

Volg het verhaal van onze kwekerij

Als je ons volgt op Instagram of Facebook kun je het verhaal van onze narcissen bollen, onze kwekerij en de seizoenen volgen. Geniet van de prachtige bloemenvelden. Ook geven wij handige tuin tips en lichten we speciale variëteiten uit. Op Pinterest kan je alle mooie narcissen foto’s makkelijk bekijken en pinnen op je eigen bord.