Bloembollen Pakket

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Bloembollen pakket

"Maak je tuin gemakkelijk lente/zomer klaar met onze bloembollen pakket. Direct vanuit onze kwekerij verstuurd naar huis."

Onze bloembollen pakketten bevatten verschillende soorten bloembollen en knollen. Perfect op elkaar afgestemd. De dahlia bloembollen pakketten kunnen online besteld worden vanaf 1 januari t/m 1 juni. En worden verstuurd in april en mei. De tulpen en narcissen bloembollen pakketten kunnen online besteld worden vanaf 1 juli t/m 1 december. en worden verstuurd in oktober en november. We hebben mixen die bestaan uit verschillende kleuren maar ook met dezelfde kleur en zelfs met de heerlijkste geuren.

Zo bestaat de Double Pink Mix uit 3 van onze favoriete dubbele roze tulpen. Alle drie met verschillende hoogtes. Door de mix van hoogtes ontstaat er een mooi natuurlijk effect, als je de tulpenbollen eerst met elkaar mengt (bv in een emmer) en vervolgens in de tuin plant.

Dahlia Double Pink Mix

Bloembollen pakketten bestellen

Bij FAM Flower Farm kun je gemakkelijk bloembollen pakketen online bestellen. Wij leveren deze per post aan huis zodra het tijd is om de bollen te planten. Ook zit er bij elke bestelling het FAM-magazine inbegrepen. In het 64-pagina tellende FAM-magazine staat een planthandleiding, allerlei handige tips en volop inspiratie met de mooiste foto’s. Bovendien hebben we meer dan alleen bloembollen pakketten, we hebben namelijk ook tulpenbollen, narcissenbollen, dahliaknollen en bloemenzaden. Onze bloembollen zijn zeer geliefde voorjaarsbloeiers en zomerbloeiers die elke tuin transformeren naar een feestje. Bekijk ook onze bloembol aanbiedingen.

Wanneer bloembollen pakketen te koop?

Vanaf 1 januari t/m 1 juni zijn de dahliaknollen pakketten te koop bij FAM Flower Farm en vanaf 1 juli t/m 1 december zijn de narcissen en tulpen bloembollen pakketen te koop bij FAM Flower Farm. Alle tulpenbollen, narcissenbollen en dahliaknollen worden gekweekt in onze kwekerij in Lisse.

Wanneer narcissenbollen, tulpenbollen en dahliaknollen planten?

Narcissenbollen en tulpenbollen planten

Tulpenbollen en narcissenbollen houden van de kou, ze hebben het zelfs nodig om te kunnen gaan bloeien. Daarom kunnen de bollen het beste worden geplant in het najaar in de maanden oktober, november of december. Maar let op plant de tulpen/narcissen niet te laat (na 15 december), de tulpenbollen/narcissenbollen moeten hun wortels kunnen maken voordat de strenge vorst invalt. Zowel de tulpenbollen als de narcissenbollen zijn van een groot formaat zodat je mooie volle tulpen en narcissen kunt verwachten. Narcissen zijn vroege voorjaarsboeiers en tulpen zijn late voorjaarsbloeiers. We kunnen niet wachten! Ook de net ontwakende bijen en vlinders zullen je tuin weten te vinden!

Dahliaknollen planten

Dahlia’s zijn geweldige zomerbloeiers die oorspronkelijk uit Mexico komen. Ze houden van warmte. De knollen groeien in bijna elke grondsoort. De grond moet alleen wel goed doorlatend zijn en vooral niet te droog zijn. Plant de knol ongeveer 2 cm onder de oppervlakte. Hierdoor voelt de knol de warmte van de zon. De ideale planttijd is in het voorjaar als de kans op vorst voorbij is. Dus vanaf half mei of tot uiterlijk half juni.

Narcissen, tulpen en dahliaknollen bloeitijd

Narcissen bloeitijd 

In de maanden februari t/m april staan de narcissen in bloei. Toeristen vanuit de hele wereld en eigen land reizen naar de wereldberoemde bloemenvelden in Lisse. Maar waarom zou je helemaal naar Lisse reizen, als je de narcissen in je eigen tuin kunt laten bloeien.

Tulpen bloeitijd

In de maanden april t/m mei staan de tulpen in bloei. Tulpenvelden zijn de populairste bloemenvelden in Nederland.

Dahlia bloeitijd

Vanaf juli tot de eerste nachtvorst in oktober of november staan de dahlia's in bloei. Dahlia's zijn erg dankbare zomerbloeiers die maandenlang rijkelijk bloeien.

Kunnen narcissenbollen, tulpenbollen en dahliaknollen in pot?

Narcissenbollen en tulpenbollen

Bloembollen doen het ook heel goed in potten. In de lente komen de tulpen en narcissen op en kun je genieten van jouw bloementuin. Zet ze op het terras of creëer wat hoogte door ze tussen je border te zetten. Plant er lekker veel, tulpen zijn namelijk geschikt als snijbloem. Je kunt wat bloemen afsnijden zodat je ook in huis ervan kan genieten. Bij een droog voorjaar moet je ze alleen wat water geven anders drogen ze uit in de pot.

Dahliaknollen

Vooral de lagere soorten dahlia zijn zeer geschikt voor potten. Wel regelmatig watergeven in een droge zomer.

Geef een lenteboost aan je tuin!

Na een lange winterperiode verlang je naar de lente. De aangename temperaturen en de eerste zonnestralen geven je al het eerste heerlijke lentegevoel. Tulpen en narcissen maken natuurlijk het lente gevoel compleet. Je geniet eerst van de vroege voorjaarsbloeiers die overal in uw omgeving bloeien, de narcissen. Daarna komen de late voorjaarsbloeiers, de tulpen. Als kers op de taart!

Dus wacht niet te lang en plant de tulpenbollen en narcissenbollen tussen oktober en half december in jouw eigen tuin! We hebben 5 verschillende soorten bloembollen pakketten. Perfect om jouw tuin op te vrolijken, en de ideale 'lenteboost' te geven aan jouw tuin!

Onze favoriete tijd van het jaar

Na de lente komt natuurlijk de zomer, nog meer genieten van de tuin dus. Nadat de narcissen en tulpen zijn uitgebloeid. Is het weer de hoogste tijd om de dahlia's te planten. Je zult de hele zomer lang tot in het verre najaar genieten van een vrolijke bloemenzee. Dus plant wat vreugde in je tuin! Dahlia’s zijn echt heel gemakkelijke en dankbare planten in de tuin. Zelfs als je geen groene vingers hebt.

Wil je meer weten over narcissenbollen, tulpenbollen en dahliaknollen, lees dan ook onze blogs:

Volg het verhaal van onze familie kwekerij

Als je ons volgt op Instagram of Facebook kun je het verhaal over onze dahlia knollen, onze kwekerij en de seizoenen volgen. Geniet van de prachtige Hollandse bloemenvelden. Ook geven wij handige tuintips en lichten we speciale variëteiten uit. Op Pinterest kan je alle mooie tulpen foto’s makkelijk bekijken en pinnen op je eigen bord.