Roze Tulpen

Roze Tulpen

Producten 1-20 van 31

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Producten 1-20 van 31

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Roze tulpenbollen

"Koop roze tulpen uit onze eigen kwekerij voor eindeloze combinatiemogelijkheden. Ook nog eens eenvoudig thuisbezorgd."

Roze is niet voor niets onze lievelingskleur: het is de kleur waar je gelukkig en kalm van wordt. Het staat voor zachtheid en liefheid. Roze tulpen zijn één van onze populaire producten, omdat roze tulpen eindeloos veel combinatiemogelijkheden heeft! Roze combineert namelijk goed met zowel harde kleuren als zachte kleuren; met zowel oranje, geel, paars als wit.

Roze tulpen

Waarom zijn roze tulpen zo geliefd?

De tulp roze staat ook symbool voor moederliefde en toevalig bloeit de tulp ook op moederdag! De roze tulp angelique is geschikt als snijtulp en dus het ideale moederdagscadeau. Het zal je misschien niet heel erg verbazen dat vooral vrouwen weg zijn van tulpen roze. De voorliefde voor roze is te herleiden door ons verleden als jagers en verzamelaars. Vrouwen hadden de taak als verzamelaar en zochten vooral naar rijpe vruchten. De rijpe vruchten hadden voornamelijk roodachtige tinten. Dus vandaar dat wij vrouwen zoveel van roze houden! En waarom houden vrouwen van tulpen? Iedereen houdt eigenlijk van tulpen, miljoenen toeristen - zowel man als vrouw - reizen naar ons landje om de tulpen te bewonderen. Het is niet alleen een prachtige bloem, maar heeft ook een prachtige betekenis: liefde!

Verschillende roze tulpen

Waar je ook van houdt, er zal vast een rode tulp bij jou passen. Er zijn namelijk heel veel soorten roze tulpen: van licht roze tulpen tot knalroze tulpen. 

Neem bijvoorbeeld de romantische licht roze tulpen Mariage. Prachtig in je tuin, maar ook geweldig in je bruidsboeket. Als je je tuin een goede kleurboost wil geven, is tulp roze Taiwan ideaal. Deze tulp roze heeft de perfecte roze kleur en is ook nog eens een dubbele tulp. 

Vind je roze een mooie kleur, maar wil je het niet té opvallend? Dan is de Blushing Parrot misschien wel wat voor jou. Deze tulp is crème van kleur met een subtiel roze blosje. De Blushing Parrot is uniek en exclusief bij ons verkrijgbaar.

Roze tulp

Roze tulpen kopen

Bij FAM Flower Farm kun je gemakkelijk roze tulpen kopen door ze online te bestellen. Je kunt roze tulpen kopen vanaf 1 juli. Je ontvangt de roze tulpenbollen vanaf oktober t/m half december, aangezien het dan tijd is om de roze tulpen te planten. De tulpenbollen worden geweekt in onze eigen kwekerij is Lisse.

Wist je dat je ook narcissenbollen, dahliaknollen en bloemenzaden bij ons kunt kopen? Zo maak je eenvoudig een prachtige bloementuin.

Wanneer roze tulpenbollen planten?

Alle tulpenbollen zijn gek op kou; ze hebben het nodig om te kunnen bloeien. Plant ze daarom tijdens de koude maanden. Als je de tulpen in oktober of november plant, zullen ze in april t/m mei in bloei staan. Het kan zijn dat het iets eerder of later gebeurt, dat verschilt per jaar.

Let op: plant de tulpenbollen niet na 15 december, want dan kunnen ze, door de vorst, hun wortels niet maken. 

Kunnen tulpenbollen in pot?

Als je geen (grote) tuin hebt, kan je er ook voor kiezen om de roze tulpen te planten in pot. Je mag er best veel planten, want tulpen zijn ook perfect als snijbloem. Zo kan je altijd een mooi bosje roze tulpen geven of zet ze thuis in de vaas. 

Volg het verhaal van onze kwekerij

Als je ons volgt op Instagram of Facebook kun je het verhaal van onze narcissen bollen, onze kwekerij en de seizoenen volgen. Geniet van de prachtige bloemenvelden. Ook geven wij handige tuin tips en lichten we speciale variëteiten uit. Op Pinterest kan je alle mooie narcissen foto’s makkelijk bekijken en pinnen op je eigen bord.