Amaranthus Velvet Curtains

Amaranthus Velvet Curtain geeft grote wijnrode pluimen van bloemen. De bladeren zijn ook paars-rood dus een opvallende verschijning in de border of in je boeket. De bloemhoofdjes worden zaaddragend en behouden hun kleur voor een lang seizoen. In Nederland noemen we Amaranthus ook wel kattenstaarten. De eenjarige zomerbloeier is ook geschikt als droogbloem, de rode pluimen toveren iedere droogboeket om in een feestje.

1 zakje ≈ 0,25 gram ≈ 400 zaden

Op voorraad
€ 1,95

Eenjarige bloemenzaden

Al onze bloemenzaden zijn geschikt als snijbloemen en worden ook door professionele bloementelers gebruikt. Een hoge kwaliteit staat voor een hoge kiemkracht en dus een hoog percentage dat zal bloeien. Ale zaden zijn eenjarig wat betekent dat er veel groeipower in zit: binnen 1 seizoen doorlopen ze alle stadia van zaadje naar plant met bloemen die weer zaden maken. De meeste bloemen geven maandenlang bloemen en vaak is het hoe meer je plukt hoe sneller ze groeien! Alle zaden zijn onbehandeld en ongecoat en ook geschikt als uitgangsmateriaal voor het kweken van biologische bloemen.    

Plantinstructie:

- Plant in vochtig gemaakte grond waaraan de zaden kleven voor de beste kieming.
- Bedek de zaden met een dun laagje aarde van ca. 0,5 cm.
- Kweek in goed waterdoorlatende grond.
- Geef ze een zonnige plek en voldoende bescherming tegen harde wind, eventueel ondersteunen.
- Regelmatig water geven.

Amaranthus Velvet Curtains is een stevige zomerbloeier die een zomerlang sterke bloemen geeft. Je kunt de plant in het begin toppen zodat er meer zijtakken ontstaan. Groeit in elke grondtype. Geef regelmatig water zodat ze lekker lang blijven bloeien. De zaadjes van Amaranthus zijn superklein, je krijgt er dan ook extra veel. Zaai ze niet te zuinig en zodra ze opkomen kan je ze uitdunnen om overbevolking te voorkomen.

Meer informatie
Type product Bloemenzaden
Kleur Rood
Planttijd april-juni
Bloeitijd juni-oktober
Ook wel genaamd: Love Lies Bleeding, papegaaienkruid. kattenstaart, Gartenfuchsschwanz
Geschikt als snijbloem Ja
Geschikt als droogbloem ja
Plantdiepte 0,5 cm
Hoogte plant 150 cm
Inhoud 1 zakje ≈ 0,25 gram ≈ 400 zaden
Kiemtijd 2-3 weken
Groeitijd tot bloei 9-10 weken