Amaryllis

Onze Amaryllis in Wax collectie komt vanaf november weer beschikbaar!

Deze Amaryllis bollen zijn omhuld met een laag decoratieve wax zodat ze geen enkele verzorging nodig hebben. De XXL bol komt vanzelf tot bloei binnen 4-6 weken en geeft meerdere bloemen.
Een ideaal geschenk zonder gedoe.

Hou je meer van naturel, kies dan voor de mooie Amaryllis bollen van Apple Blossom.

Amaryllis

Onze Amaryllis in Wax collectie komt vanaf november weer beschikbaar!

Deze Amaryllis bollen zijn omhuld met een laag decoratieve wax zodat ze geen enkele verzorging nodig hebben. De XXL bol komt vanzelf tot bloei binnen 4-6 weken en geeft meerdere bloemen.
Een ideaal geschenk zonder gedoe.

Hou je meer van naturel, kies dan voor de mooie Amaryllis bollen van Apple Blossom.

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Amaryllis kopen? Dan ben je bij FAM Flower Farm aan het juiste adres. Dankzij deze vrolijke bol kun je ook in de winter van de aanwezigheid van bloemen in huis genieten. Een lichtpuntje in een donkere en koude tijd.

Amaryllis bol zonder water verzorgen

De amaryllis in wax van FAM Flower Farm is van hoge kwaliteit. Een wax amaryllis is een zogenaamde droogbloeier. Alles wat ze nodig hebben om te groeien zit al in de amaryllis wax. Dit is dus niet alleen een decoratief laagje, maar ook nog eens beschermend. De bol heeft al een periode van kou gehad, zodat deze meteen begint uit te lopen wanneer je deze in huis zet. Na de bloei kan je de waxlaag van de bol afpellen en de bol een tweede leven geven! In onze blog lees je meer over amaryllis opnieuw laten bloeien.  

Je zou het niet verwachten, maar uit zo’n kleine bol kunnen enorme bloemstelen groeien. Uit de topjes die je al uit de amaryllis bol in wax ziet komen, kun je al een klein gedeelte zien. Hier komen uiteindelijk prachtige grote bloemen uit tevoorschijn. Wij verkopen de XXL bollen dus die geven zeker 2 stelen en soms ook nog een tweed bloei.

Het leuke is dat dit al binnen enkele weken begint. Zodra je de bol in jouw warme huiskamer neerzet, zul je binnen enkele dagen al blaadjes zien verschijnen. Zet hem op een lichte plek met een temperatuur tussen 18 en 21 graden. Liever niet vlak bij de verwarming. De stengels groeien vaak naar het licht toe, draai daarom de bol regelmatig zodat de plant evenredig blijft groeien.

De bollen heten eigenlijk Hippeastrum. Een plantengeslacht uit de familie van de amaryllisachtigen. Hiertoe rekenen we ongeveer 30 geslachten, waar onder andere ook de narcissen, de Clivia, de Alstroemeria en de (sneeuw)klokjes toe behoren.

Ook het echte geslacht amaryllis wordt ertoe gerekend, maar deze ziet er heel anders uit dan de Hippeastrum. Dat wij ze toch zo noemen, komt doordat ze vroeger wel tot dit geslacht behoorden. Deze hybriden vormen, zoals de Hippeastrum, hebben wel de sterkste stelen en de grootste bloemen. Uit iedere bol verschijnen minstens twee stelen die meerdere bloemen hebben.

Hoe kun je het beste een amaryllis bol verzorgen? Eigenlijk helemaal niet ;-) Een wax amaryllis is een soort amaryllis op water. Ze hebben geen enkele verzorging nodig. Geen aarde, geen voedingsstoffen of water.

Amaryllis bol wax kopen

Heerlijk toch, zo’n bol die geen enkele verzorging nodig heeft. Ben jij helemaal om en wil je graag amaryllis bollen kopen? Bij FAM Flower Farm doen we er alles aan om de aanschaf van jouw bollen tot een geweldige ervaring te maken.

Je bestelling voelt als een cadeautje aan jezelf zodra deze binnenkomt. Onze liefde voor bloemen vind je terug in ieder pakketje. De actuele levertijd van de bol staat bij ieder product los vermeld. Zo weet je direct wanneer je jouw bestelling kunt verwachten.

Amaryllis wit

De witte amaryllis is het paradepaardje van deze familie. De kleur doet men denken aan een winterwonderland en een witte kerst.

Tip van ons: staat de decembermaand voor jou ook voor sfeer en gezelligheid? De amaryllis wordt ook wel de ridderster genoemd. De grote bloemen brengen de warmte in huis tijdens deze koude dagen.

Ook het seizoen ligt in november/december, wanneer de kerst op zijn hoogtepunt is. Rondom de kerstdagen zijn deze bloemen dan ook overal te bewonderen. Een prachtige upgrade voor ieder kerststuk. Combineer bijvoorbeeld verschillende kleuren met elkaar op een grote schaal. Nog leuker in combinatie met kerstlinten, ballen en lichtjes.

Of geef er een cadeau! Een fantastisch verjaardags-, kerst- of nieuwjaarsgeschenk. Leuk onder de boom of als je bij familie op bezoek gaat. Je hebt er geen groene vingers voor nodig!

Amaryllis kopen

Wil je amaryllis kopen? Je kunt eenvoudig amaryllis in wax bestellen bij FAM Flower Farm. Daarnaast vind je ook verschillende bloemzaden in ons assortiment. Denk bijvoorbeeld aan aster, ridderspoor en zinnia. Verder vind je nog de mooiste dahlia’s, tulpenbollen en handige accessoires in ons assortiment. Combineer verschillende bloemen met elkaar voor een prachtige bloementuin.

En als je ons volgt op Instagram of Facebook, blijf je op de hoogte van de nieuwste tips, geven we je een kijkje achter de schermen en delen we de mooiste bloemenfoto’s.