Aster King Size White

Deze Aster valt meteen op met haar grote witte bloemen en geeft een frisse touch aan je border of in een boeket. De dubbele bloemen en lange stelen van Aster King Size White maken haar ideaal als snijbloem maar deze kan je zeker ook in potten planten. De eenjarige zomerbloeier wordt vaak gebruikt in bruidsboeketten door haar sprookjesachtige uitstraling.

1 zakje ≈ 0,5 gram ≈ 230 zaden

Op voorraad
€ 3,95

Als je deze bloemen vervroegt d.m.v. oppotten dan zullen de stengels langer worden. Zorg dan eventueel voor ondersteuning d.m.v. gaas. Regelmatig snijden zodat nieuwe bloemen ontstaan.

Eenjarige bloemenzaden

Al onze bloemenzaden zijn geschikt als snijbloemen en worden ook door professionele bloementelers gebruikt. Een hoge kwaliteit staat voor een hoge kiemkracht en dus een hoog percentage dat zal bloeien. Alle zaden zijn eenjarig wat betekent dat er veel groeipower in zit: binnen 1 seizoen doorlopen ze alle stadia van zaadje naar plant met bloemen die weer zaden maken. De meeste bloemen geven maandenlang bloemen en vaak is het hoe meer je plukt hoe sneller ze groeien! Alle zaden zijn onbehandeld en ongecoat en zodoende ook geschikt als uitgangsmateriaal voor het kweken van biologische bloemen.   

Hoeveel zaden per m2?

Ieder zakje bevat genoeg voor ca. 1 vierkante meter bloemen, dit verschilt per soort. Vaak zitten er meer zaden dus zaai niet het hele zakje in één keer. Verdeel het zaaien over circa 3 momenten. Zo verleng je het bloeiseizoen en kan je bij mislukking het nog eens te proberen. In principe groeit er uit één enkel zaadje een volledige plant dus geef de zaden voldoende ruimte om te kunnen groeien tot een volwassen plant!

Hoeveel zonuren hebben eenjarigen nodig?

Het meest ideaal voor eenjarigen is de volle zon ofwel meer dan 6 uur zomerzon per dag, liefst meer dan 8 uur. Hoe minder zon, hoe minder snel en uitbundig ze zullen bloeien.

Plantinstructie:

- Plant in vochtig gemaakte grond waaraan de zaden kleven voor de beste kieming.

- Bedek de zaden met een dun laagje aarde van ca. 0,5 cm.

- Kweek in vruchtbare, goed waterdoorlatende grond.

- Geef ze een zonnige plek en voldoende bescherming tegen harde wind, eventueel ondersteunen.

- Regelmatig water geven.

 

Lees de uitgebreide plantinstructie voor bloemenzaden hier.

Meer informatie
Type product Bloemenzaden
Kleur Wit
Planttijd mei-juni
Bloeitijd juli-oktober
Ook wel genaamd: Callistephus
Geschikt als snijbloem Ja
Bijen en vlinder lokker Ja
Plantdiepte 0,5 cm
Hoogte plant 100 cm
Inhoud 1 zakje ≈ 0,5 gram ≈ 230 zaden
Kiemtijd 1-2 weken
Groeitijd tot bloei 14-18 weken
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!