Daucus Carota Dara

Een van onze favorieten is deze donkere Daucus. Daucus Carota Dara heeft aantrekkelijke schermbloemen die wit zijn voordat ze opengaan, verbleekt roze als ze open zijn en bordeauxrood worden als het bloemhoofdje zich sluit. Ze trekt een breed scala van insecten aan. De bijen en vlinders zullen je dankbaar zijn! Daucus Carota Dara is een ideale snijbloem voor in de pluktuin. Door haar bijzondere kleur is de bloem een aanwinst voor iedere border, boeket en drooogboeket. De eenjarige zomerbloeier wordt ook wel wilde peen (wilde wortel) genoemd in Nederland.

1 zakje ≈ 0,15 gram ≈ 180 zaden

Op voorraad
€ 2,95

Eenjarige bloemenzaden

Al onze bloemenzaden zijn geschikt als snijbloemen en worden ook door professionele bloementelers gebruikt. Een hoge kwaliteit staat voor een hoge kiemkracht en dus een hoog percentage dat zal bloeien. Ale zaden zijn eenjarig wat betekent dat er veel groeipower in zit: binnen 1 seizoen doorlopen ze alle stadia van zaadje naar plant met bloemen die weer zaden maken. De meeste bloemen geven maandenlang bloemen en vaak is het hoe meer je plukt hoe sneller ze groeien! Alle zaden zijn onbehandeld en ongecoat en ook geschikt als uitgangsmateriaal voor het kweken van biologische bloemen.    

Plantinstructie:

- Plant in vochtig gemaakte grond waaraan de zaden kleven voor de beste kieming.
- Bedek de zaden met een dun laagje aarde van ca. 0,5 cm.
- Kweek in vruchtbare, goed waterdoorlatende grond.
- Geef ze een zonnige plek en voldoende bescherming tegen harde wind, eventueel ondersteunen.
- Regelmatig water geven.

Zaai in de herfst of uiterlijk begin april direct in de grond. Daucus ontkiemt het beste bij koude temperaturen. Opletten want de zaailingen lijken in het begin op gras!

Meer informatie
Type product Bloemenzaden
Planttijd februari-april
Bloeitijd juni-september
Kleur Paars
Ook wel genaamd: Wilde peen
Geschikt als snijbloem ja
Bijen en vlinder lokker ja
Geschikt als droogbloem ja
Plantdiepte 0,5 cm
Hoogte plant 100 cm
Inhoud 1 zakje ≈ 0,15 gram ≈ 180 zaden
Kiemtijd 2-3 weken
Groeitijd tot bloei 11-13 weken