Delphinium Fancy Belladonna

Delphinium Fancy Belladonna heeft een romantische lila kleur en is een ideale plukbloem. Je kunt de bloemen ook drogen en gebruiken om natuurlijke confetti te maken. Of je kunt de droogbloemen gebruiken voor een schitterend droogboeket. Een prachtige zomerbloeier voor de border, die de hele zomer kleur geeft. Blijf snijden en ze blijven bloeien. Delphinium wordt ook wel ridderspoor genoemd en is een ideale snijbloem.

1 zakje ≈ 0,4 gram ≈ 200 zaden

Op voorraad
€ 3,95

Voor de beste bloemaren de scheuten uitdunnen als ze 7 cm hoog zijn, zodat er minimaal 2-3 scheuten overblijven op de jonge planten. Oogst de bloemen als 1/4 tot 1/3 van de bloemen aan de stengel open zijn. Na het snijden onmiddellijk op water zetten. Laat de bloem helemaal openkomen als je ze wilt drogen. De holle stengels zijn kwetsbaar bij zware regen of harde wind, zorg voor ondersteuning met gaas of stokken. Deze plant is giftig, wees voorzichtig met kinderen en huisdieren.

Eenjarige bloemenzaden

Al onze bloemzaden zijn geschikt als snijbloemen en worden ook door professionele bloementelers gebruikt. Een hoge kwaliteit staat voor een hoge kiemkracht en dus een hoog percentage dat zal bloeien. Alle zaden zijn eenjarig wat betekent dat er veel groeipower in zit: binnen 1 seizoen doorlopen ze alle stadia van zaadje naar plant met bloemen die weer zaden maken. De meeste bloemen geven maandenlang bloemen en vaak is het hoe meer je plukt hoe sneller ze groeien! Alle zaden zijn onbehandeld en ongecoat en zodoende ook geschikt als uitgangsmateriaal voor het kweken van biologische bloemen.   

 

Hoeveel zaden per m2?

Ieder zakje bevat genoeg voor ca. 1 vierkante meter bloemen, dit verschilt per soort. Vaak zitten er meer zaden dus zaai niet het hele zakje in één keer. Verdeel het zaaien over circa 3 momenten. Zo verleng je het bloeiseizoen en kan je bij mislukking het nog eens te proberen. In principe groeit er uit één enkel zaadje een volledige plant dus geef de zaden voldoende ruimte om te kunnen groeien tot een volwassen plant!

 

Hoeveel zonuren hebben eenjarigen nodig?

Het meest ideaal voor eenjarigen is de volle zon ofwel meer dan 6 uur zomerzon per dag, liefst meer dan 8 uur. Hoe minder zon, hoe minder snel en uitbundig ze zullen bloeien.

 

Plantinstructie:

- Plant in vochtig gemaakte grond waaraan de zaden kleven voor de beste kieming.

- Bedek de zaden met een dun laagje aarde van ca. 0,5 cm.

- Kweek in vruchtbare, goed waterdoorlatende grond.

- Geef ze een zonnige plek en voldoende bescherming tegen harde wind, eventueel ondersteunen.

- Regelmatig water geven.

 

Lees de uitgebreide plantinstructie voor bloemenzaden hier.

 

 

Meer informatie
Type product Bloemenzaden
Kleur Paars
Planttijd april-mei
Bloeitijd juni-oktober
Ook wel genaamd: Ridderspoor
Geschikt als snijbloem Ja
Bijen en vlinder lokker Ja
Geschikt als droogbloem ja
Plantdiepte 0,5 cm
Hoogte plant 120 cm
Inhoud 1 zakje ≈ 0,4 gram ≈ 200 zaden
Kiemtijd 2-3 weken
Groeitijd tot bloei 11-13 weken
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!