Matthiola Anytime Hot Pink

Hier word je toch instant verliefd op? Stel je voor dat je deze gewoon uit je eigen tuin snijdt. Matthiola's ruiken heerlijk, ze worden ook wel violieren genoemd. We hebben ze in 3 tinten die je eigenlijk allemaal gewoon moet hebben: roze, wit en geel!

1 zakje ≈ 0,35 gram ≈ 150 zaden

Op voorraad
€ 3,95

Matthiola's komen niet terug na het snijden dus hou wat zaden apart zodat je later op dezelfde plek nieuwe stekjes kunt planten. Oogst de Matthiola's wanneer ca. de helft van de bloemetjes aan de steel open zijn.

 

Eenjarige bloemenzaden

Al onze bloemenzaden zijn geschikt als snijbloemen en worden ook door professionele bloementelers gebruikt. Een hoge kwaliteit staat voor een hoge kiemkracht en dus een hoog percentage dat zal bloeien. Alle zaden zijn eenjarig wat betekent dat er veel groeipower in zit: binnen 1 seizoen doorlopen ze alle stadia van zaadje naar plant met bloemen die weer zaden maken. De meeste bloemen geven maandenlang bloemen en vaak is het hoe meer je plukt hoe sneller ze groeien! Alle zaden zijn onbehandeld en ongecoat en zodoende ook geschikt als uitgangsmateriaal voor het kweken van biologische bloemen.   

 

Hoeveel zaden per m2?

Ieder zakje bevat genoeg voor ca. 1 vierkante meter bloemen maar dit verschilt per soort. Hou altijd rekening met de grootte van de volwassen plant. Vaak zitten er meer zaden in, dus zaai niet het hele zakje in één keer. Verdeel het zaaien over circa 3 momenten. Zo verleng je het bloeiseizoen en kan je bij mislukking het nog eens te proberen. In principe groeit er uit één enkel zaadje een volledige plant dus geef de zaden voldoende ruimte om te kunnen groeien tot een volwassen plant!

 

Hoeveel zonuren hebben eenjarigen nodig?

Het meest ideaal voor eenjarigen is de volle zon ofwel meer dan 6 uur zomerzon per dag, liefst meer dan 8 uur. Hoe minder zon, hoe minder snel en uitbundig ze zullen bloeien.

 

Plantinstructie:

- Plant in vochtig gemaakte grond waaraan de zaden kleven voor de beste kieming.

- Bedek de zaden met een dun laagje aarde van ca. 0,5 cm.

- Kweek in vruchtbare, goed waterdoorlatende grond.

- Geef ze een zonnige plek en voldoende bescherming tegen harde wind, eventueel ondersteunen.

- Regelmatig water geven.

 

Lees de uitgebreide plantinstructie voor bloemenzaden hier.

 

 

Meer informatie
Type product Bloemenzaden
Kleur Roze
Planttijd april-mei
Bloeitijd juni-september
Ook wel genaamd: Violets, violieren
Geschikt als snijbloem Ja
Bijen en vlinder lokker Ja
Plantdiepte 0,5 cm
Hoogte plant 75 cm
Geurend ja
Inhoud 1 zakje ≈ 0,35 gram ≈ 150 zaden
Kiemtijd 1-2 weken
Groeitijd tot bloei 11-14 weken
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!