Orlaya Grandiflora White

De zuiver witte bloemen van Orlaya Grandiflora zijn makkelijk te kweken. De witte bloemschermen lijken wel van kant en vormen daardoor een frisse toevoeging voor ieder boeket. Als ze zijn uitgebloeid vormen ze trosjes met groene, stervormige zaaddozen. Minstens zo leuk! Lekker blijven snijden, dan blijven ze doorbloeien. Ook wel kantbloem en straalscherm genoemd in het Nederlands. Deze eenjarige zomerbloeier doet het goed als plukbloem en als droogbloem.

1 zakje ≈ 0,9 gram ≈ 100 zaden

Op voorraad
€ 2,95

Eenjarige bloemenzaden

Al onze bloemenzaden zijn geschikt als snijbloemen en worden ook door professionele bloementelers gebruikt. Een hoge kwaliteit staat voor een hoge kiemkracht en dus een hoog percentage dat zal bloeien. Ale zaden zijn eenjarig wat betekent dat er veel groeipower in zit: binnen 1 seizoen doorlopen ze alle stadia van zaadje naar plant met bloemen die weer zaden maken. De meeste bloemen geven maandenlang bloemen en vaak is het hoe meer je plukt hoe sneller ze groeien! Alle zaden zijn onbehandeld en ongecoat en ook geschikt als uitgangsmateriaal voor het kweken van biologische bloemen.

Plantinstructie:

- Plant in vochtig gemaakte grond waaraan de zaden kleven voor de beste kieming.
- Bedek de zaden met een dun laagje aarde van ca. 0,5 cm.
- Kweek in vruchtbare, goed waterdoorlatende grond.
- Geef ze een zonnige plek en voldoende bescherming tegen harde wind, eventueel ondersteunen.
- Regelmatig water geven.

Oogst Orlaya wanneer ongeveer 80% van de bloemen in de scherm open zijn. De bloemen moeten helder wit zijn en mogen geen sporen van stuifmeel afgeven. Gedroogd: Zodra zich zaaddozen vormen. Maak 2-3 opeenvolgende zaaiingen, 2 weken uit elkaar voor een doorlopende zomeroogst. Direct zaaien is aanbevolen. Door regelmatig te snijden wordt de bloeitijd verlengd.

Meer informatie
Type product Bloemenzaden
Kleur Wit
Planttijd mei-juni
Bloeitijd juni-september
Ook wel genaamd: white laceflower
Geschikt als snijbloem Ja
Geschikt als droogbloem ja
Plantdiepte 0,5 cm
Hoogte plant 75 cm
Inhoud 1 zakje ≈ 0,9 gram ≈ 100 zaden
Kiemtijd 2-3 weken
Groeitijd tot bloei 9-10 weken
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!