Persicaria Cerise Pearls

'Een kusje over de schutting' wordt deze plant ook wel genoemd, nou dat willen wij wel! De plant van Persicaria kan vrij hoog worden (100-140 cm) en aan de uiteindenen ontstaan lange fluweelachtige roze-rode kwastjes, die nieuwsgierig over de schutting kunnen hangen… Deze eenjarige zomerbloeier is een echte insectenlokker en heeft bovendien mooie hartvormige bladeren. Ideaal om te snijden maar ook supermooi in de border.

1 zakje ≈ 1 gram ≈ 75 zaden

 

Op voorraad
€ 3,95

Persicaria heeft een periode van kou nodig om te kunnen ontkiemen. De kieming verloopt langzaam maar gestaag en, afhankelijk van de temperatuur, meestal tussen 21 en 60 dagen. Binnen zaaien in een zaaitray, eerst 2-4 weken warmte geven (18-22°C), vervolgens een koudeperiode geven in bv de koelkast (+4°C) voor 4-6 weken, vervolgens weer rustig opwarmen tot kamertemperatuur. Dit is het beste voor de kieming. In de vollegrond zaaien kan ook in late zomer/najaar, dan gewoon de winter erover laten komen, kieming vindt in het voorjaar plaats. Vroegtijdig toppen geeft kortere, meer vertakte planten.

 

Eenjarige bloemenzaden

Al onze bloemenzaden zijn geschikt als snijbloemen en worden ook door professionele bloementelers gebruikt. Een hoge kwaliteit staat voor een hoge kiemkracht en dus een hoog percentage dat zal bloeien. Alle zaden zijn eenjarig wat betekent dat er veel groeipower in zit: binnen 1 seizoen doorlopen ze alle stadia van zaadje naar plant met bloemen die weer zaden maken. De meeste bloemen geven maandenlang bloemen en vaak is het hoe meer je plukt hoe sneller ze groeien! Alle zaden zijn onbehandeld en ongecoat en zodoende ook geschikt als uitgangsmateriaal voor het kweken van biologische bloemen.   

 

Hoeveel zaden per m2?

Ieder zakje bevat genoeg voor ca. 1 vierkante meter bloemen maar dit verschilt per soort. Hou altijd rekening met de grootte van de volwassen plant. Vaak zitten er meer zaden in, dus zaai niet het hele zakje in één keer. Verdeel het zaaien over circa 3 momenten. Zo verleng je het bloeiseizoen en kan je bij mislukking het nog eens te proberen. In principe groeit er uit één enkel zaadje een volledige plant dus geef de zaden voldoende ruimte om te kunnen groeien tot een volwassen plant!

 

Hoeveel zonuren hebben eenjarigen nodig?

Het meest ideaal voor eenjarigen is de volle zon ofwel meer dan 6 uur zomerzon per dag, liefst meer dan 8 uur. Hoe minder zon, hoe minder snel en uitbundig ze zullen bloeien.

 

Plantinstructie:

- Plant in vochtig gemaakte grond waaraan de zaden kleven voor de beste kieming.

- Bedek de zaden met een dun laagje aarde van ca. 0,5 cm.

- Kweek in vruchtbare, goed waterdoorlatende grond.

- Geef ze een zonnige plek en voldoende bescherming tegen harde wind, eventueel ondersteunen.

- Regelmatig water geven.

 

Lees de uitgebreide plantinstructie voor bloemenzaden hier.

 

 

Meer informatie
Type product Bloemenzaden
Kleur Roze
Planttijd september-december
Bloeitijd juni-september
Ook wel genaamd: Oosterse Duizendknoop, Een kusje over de schutting
Geschikt als snijbloem Ja
Bijen en vlinder lokker Ja
Plantdiepte 0,5 cm
Hoogte plant 120 cm
Inhoud 1 zakje ≈ 1 gram ≈ 75 zaden
Kiemtijd 3-4 weken
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!