Scabiosa Snowmaiden

Helderwitte bloemen op lange stelen waar je oneindig van kunt snijden. Dat is Scabiosa Snowmaiden. Witte Scabiosa's zijn geweldig om te mengen in boeketten. Meng de Scabiosa zaden of de bloemen gerust met de zwarte Black Night en roze Salmon Queen. De eenjarige zomerbloeier wordt ook wel duifkruid genoemd in het Nederlands. Het lijkt namelijk net op een duif die zijn veren heeft opgezet.

Op voorraad
€ 3,95

De Scabioasa zaden nauwelijks bedekken na het planten, want licht bevordert de kieming. Flink blijven snijden dan blijven ze nieuwe bloemen geven. Knip uitgebloeide bloemen af net boven de bladeren zodat er weer kans is op nieuwe groei. Zet ze eventueel in gaas om ze rechtop te houden in wind en regen. Houd de grond lichtvochtig.

 

Eenjarige bloemenzaden

Al onze bloemenzaden zijn geschikt als snijbloemen en worden ook door professionele bloementelers gebruikt. Een hoge kwaliteit staat voor een hoge kiemkracht en dus een hoog percentage dat zal bloeien. Alle zaden zijn eenjarig wat betekent dat er veel groeipower in zit: binnen 1 seizoen doorlopen ze alle stadia van zaadje naar plant met bloemen die weer zaden maken. De meeste bloemen geven maandenlang bloemen en vaak is het hoe meer je plukt hoe sneller ze groeien! Alle zaden zijn onbehandeld en ongecoat en zodoende ook geschikt als uitgangsmateriaal voor het kweken van biologische bloemen.   

 

Hoeveel zaden per m2?

Ieder zakje bevat genoeg voor ca. 1 vierkante meter bloemen maar dit verschilt per soort. Hou altijd rekening met de grootte van de volwassen plant. Vaak zitten er meer zaden in, dus zaai niet het hele zakje in één keer. Verdeel het zaaien over circa 3 momenten. Zo verleng je het bloeiseizoen en kan je bij mislukking het nog eens te proberen. In principe groeit er uit één enkel zaadje een volledige plant dus geef de zaden voldoende ruimte om te kunnen groeien tot een volwassen plant!

 

Hoeveel zonuren hebben eenjarigen nodig?

Het meest ideaal voor eenjarigen is de volle zon ofwel meer dan 6 uur zomerzon per dag, liefst meer dan 8 uur. Hoe minder zon, hoe minder snel en uitbundig ze zullen bloeien.

 

Plantinstructie:

- Plant in vochtig gemaakte grond waaraan de zaden kleven voor de beste kieming.

- Bedek de zaden met een dun laagje aarde van ca. 0,5 cm.

- Kweek in vruchtbare, goed waterdoorlatende grond.

- Geef ze een zonnige plek en voldoende bescherming tegen harde wind, eventueel ondersteunen.

- Regelmatig water geven.

 

Lees de uitgebreide plantinstructie voor bloemenzaden hier.

 

 

Meer informatie
Type product Bloemenzaden
Kleur Wit
Planttijd april-juni
Bloeitijd juli-oktober
Ook wel genaamd: Duifkruid, pincushion flowers, speldenkussen bloem
Geschikt als snijbloem Ja
Bijen en vlinder lokker Ja
Geschikt als droogbloem ja
Plantdiepte 0,5 cm
Hoogte plant 90 cm
Inhoud 1 packet ≈ 0,5 gram ≈ 100 seeds
Kiemtijd 2-3 weken
Groeitijd tot bloei 11-14 weken
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!