Wat kan je doen met droogbloemen?

Droogbloemen opties
Bezig met laden...
Wat kan je doen met droogbloemen?

Veelzijdigheid van droogbloemen

"De delicate, gedroogde zomersouvenirs houden je de hele winter zoet met allerlei zelfmaak projecten voor je interieur."

Je kunt bepaalde bloemen die groeien uit bloemenzaden drogen, maar je kunt ook dahlia's drogen. En wat kan je dan met droogbloemen? Wie alleen aan droogboeketten denkt, heeft het mis. Er is veel meer mogelijk met droogbloemen dan alleen een droogboeket maken. Lees verder om te zien wat er allemaal mogelijk is! 

Droogbloem hangers 

Van gedroogde dahlia’s met steeltjes maak je hangers, door om de steeltjes een ijzerdraadje met een oogje te wikkelen en ze zo aan lintjes of touwtjes naar beneden te laten bungelen aan een hangende boomtak, een mobile van ijzerdraad of zelfs als ‘bal’ in de kerstboom. 

Houten droogbloemenstandaard

Met onze mooie houten standaard is het mogelijk om eenvoudig droogbloemen en kruiden te schikken. Haal de natuur in huis!

Lijstjes met droogbloemen

Bloem hoofden zonder steel droog je door ze op een theedoek op een droge plek neer te leggen, bijvoorbeeld boven een radi­ator of nabij een kachel. Je kunt bijvoorbeeld bloem hoofden met een lijmpistool op een houten fotolijstje of op een tafelkrans plakken.

Zijn de droogbloem niet plat genoeg? Gebruik dan onze bloempers! Met onze bloemenpers ontdek je de schoonheid van gedroogde en geperste bloemen. Deze traditionele bloemenpers drukt de bloemen plat, zo kun je de bloemen inlijsten, opplakken en bijvoorbeeld kaarten ermee maken. Misschien had je vroeger ook al een bloemenpers,  kinderen zullen er zeker ook dol op zijn!

Lijstje met droogbloemen

Droogbloemen krans van Floribus

Nodig: metalen ring van ongeveer 25 centimeter (uit de hobbywinkel) of een rondgebogen twijg, droogbloemen, rolletje binddraad, schaar. Knip de bloemen op verschillende lengtes af. Maak daarvan kleine bosjes en bind die vast op de ring met het draad. Werk van boven naar beneden en laat de bosjes elkaar steeds iets overlappen zodat het draad niet meer zichtbaar is. Bedek de ring voor driekwart.  

Bloemen kransen


Droogbloemen en accessoires