Hoe geniet ik zo lang mogelijk van snijbloemen?

Hoe geniet ik zo lang mogelijk van snijbloemen?

Tips voor een langer vaasleven

Begin altijd met een schone vaas, eventueel een klein druppeltje chloor toevoegen om bacterien te voorkomen. Snijbloemenvoedsel is niet perse nodig. Als je de stelen net uit de tuin hebt gesneden hoef je ze niet nog een keer schuin af te snijden. Als de stelen onderaan al een beetje zijn ingedroogd dan is dat zeker goed om te doen.

Zorg ervoor dat tulpen, narcissen en dahlia's niet in de buurt van rijpend fruit staan, dit geeft een ethyleen gas af wat ervoor zorgt dat de bloemen sneller gaan bloeien en dus minder lang mooi zijn. Ook houden bloemen er niet van om op een tochtige plek te staan. Zorg ook dat ze niet in de volle zon of op een te warme plek staan bv bij de verwarming. Als je ze echt wil vertroetelen en zo lang mogelijk van ze wilt genieten kan je tussendoor de vaas verschonen en van vers water voorzien.

Het zijn net mensen!

Wil je meer weten over bloembollen, knollen en zaden, lees dan ook onze blogs:

Volg het verhaal van onze familie kwekerij

Als je ons volgt op Instagram of Facebook kun je het verhaal over onze tulpenbollen, onze kwekerij en de seizoenen volgen. Geniet van de prachtige Hollandse bloemenvelden. Ook geven wij handige tuintips en lichten we speciale variëteiten uit. Op Pinterest kan je alle mooie tulpen foto’s makkelijk bekijken en pinnen op je eigen bord.

Laden...