Kan ik narcissen mengen met andere bloemen in een vaas?

Kan ik narcissen mengen met andere bloemen in een vaas?
Bezig met laden...
Kan ik narcissen mengen met andere bloemen in een vaas?

Narcissenbollen groeien uit tot prachtige lentebloeiers. We snappen het helemaal als je dit lentegevoel ook in huis wil hebben. Maar of het wel een goed idee is om narcissen te combineren met andere bloemen? We leggen het uit! 

Voorkom schadelijk slijm van narcissen

Narcissen hebben schadelijk slijm. Betekent dat dat narcissen niet gecombineerd kunnen worden met andere bloemen? Nee! Je kunt ze best met elkaar combineren, maar je moet de narcissen eerst in een aparte vaas te zetten. Na een aantal uren scheiden de stelen van de narcissen geen slijm meer af en dan kunnen er eventueel wel andere bloemen in de vaas geschikt worden.

Als je de narcissen opnieuw afsnijdt, zal dit geen nieuw slijm veroorzaken. Zorg dat de vaas goed schoon is en voeg eventueel een klein druppeltje chloor toe aan het water zodat bacterien geen kans krijgen. Zo geniet je optimaal van je narcissen, zelfs gemengd met andere bloemen!

narcissen

Wil je meer weten over narcissenbollen? Lees dan ook onze blogs:

Volg het verhaal van onze familie kwekerij

Als je ons volgt op Instagram of Facebook kun je het verhaal over onze tulpenbollen, onze kwekerij en de seizoenen volgen. Geniet van de prachtige Hollandse bloemenvelden. Ook geven wij handige tuintips en lichten we speciale variëteiten uit. Op Pinterest kan je alle mooie tulpen foto’s makkelijk bekijken en pinnen op je eigen bord.