Wanneer moet ik mijn bollen planten?

Wanneer moet ik mijn bollen planten?
Bezig met laden...
Wanneer moet ik mijn bollen planten?

Tulpenbollen en narcissenbollen plant je in het najaar, vanaf september tot en met december, vóór de eerste nachtvorst. Als de grond nog te warm is in september, dan zijn de schimmels nog te actief en kun je beter nog even wachten met planten. Als je ze in oktober of november plant heeft de bol ook nog voldoende tijd om wortels te maken voordat de vorst in de grond komt. Geef ze na het planten een scheutje water zodat de wortels meteen worden geactiveerd.

Tulpen en narcissen bloeien in het voorjaar. Afhankelijk van het weer bloeien de narcissen in maart/april en de tulpen in april/mei.

Als je de planttijd goed aanhoudt, dan kan er eigenlijk weinig mis gaan en kun je in het voorjaar genieten van een bloemenpracht. Alles wat een tulpenbol nodig heeft om te gaan bloeien zit al in de bol. Alleen als het voorjaar erg droog is kun je ze wat water geven. Ook tulpen met een grote dubbele bloemen zoals bijvoorbeeld Ice Cream tulpen regelmatig watergeven in het voorjaar anders verdrogen de bloemen.