Cosmos

Cosmos Sensation Day Dream

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Cosmos

De cosmosbloem, ook wel cosmea genoemd, behoort tot de familie van de Asteraceae. Ze komen oorspronkelijk uit Mexico en houden daarom van volle zon. De bloem is er in vele soorten.

Elke cosmos bloem kan gebruikt worden als snijbloem. Sommige zijn geschikt als droogbloem, bijen- en vlinderlokker en sommige ruiken ook erg lekker.

De cosmea heeft lichte bladeren en veel verschillende kleuren. Wij verkopen drie kleuren van deze zaden: roze, rode en witte cosmos bloemen. Kies de kleur die bij jou past of combineer de kleuren met elkaar.

De cosmos bloem is heel makkelijk te kweken, want ze kunnen in veel verschillende omstandigheden groeien. Alle zaden zijn eenjarig. Dit betekent dat alle zaden dit jaar zullen bloeien. We verkopen ook mixen met 5 verschillende bloemzaden.

Cosmos Double Dutch White

Wanneer bloeit de cosmos bloem?

De cosmea begint te bloeien in de vroege zomer tot in de herfst. De ideale tijd om de zaden te planten is rond mei, de kans op vorst is dan voorbij. Je kunt de bloemzaden eerder in maart of april binnen in potten planten.

Als je ze rond mei plant, kunnen ze van juni tot september bloeien. Het duurt ongeveer 7 weken voor de eerste bloei, maar daarna zullen ze bloeien tot de eerste herfstvorst. De cosmos bloemen zijn niet winterhard, want ze kunnen niet tegen kou en vorst.

Verzorging van de cosmea

De bloemen van de cosmos kunnen enkel of dubbel bloeien. Als ze groter worden, kan het nodig zijn om ze tegen de wind te beschermen. Anders kunnen ze namelijk omwaaien.

Je kunt de bloemen toppen, zodat je langer van de cosmos bloem kunt genieten. Dit betekent dat als je de dode bloemen afknipt, de bloemen sneller groeien en er nieuwe knoppen ontstaan.

Cosmosplanten hebben regelmatig water nodig. Maar geef ze niet te veel water, want dat kan leiden tot minder planten. Een beetje droge grond is niet erg, daar kan de cosmos bloem wel tegen.

Cosmos Velouette

Combinaties

De cosmea is perfect te combineren met verschillende kleuren. Je kunt roze en oranje bloemen combineren voor een mooi en zacht contrast. Paars met witte bloemen zijn ook erg mooi samen. We hebben ook een aantal kant-en-klare mix boeket combinaties gemaakt.

Je kunt cosmea ook combineren met dahlia’s. Dahlia's maken van je tuin een echte blikvanger. Een mooie toevoeging aan je tuin dus. Of wat dacht je van een tuin vol met bloemzaden en narcissen?

Als je narcissenbollen in oktober of november plant, bloeien ze in februari, maart, april of mei. Je kunt ook tulpenbollen planten in oktober of november. Ze zullen bloeien in april of mei.

Onze bloemenkwekerij

Bekijk onze foto's op Instagram, Facebook en Pinterest via @FAMFlowerFarm. Koop bloemzaden het hele jaar door online. Je kunt ook onze prachtige bloemenvelden bezoeken.