Belle of Barmera

Dahlia Belle of Barmera is als een zonsondergang. Deze dinnerplate-dahlia verschiet van kleur tijdens de bloei en is dus een echte showstopper. De bloem begint oudroze, maar dat wordt langzaamaan een tint tussen sinaasappel en framboos. De vrolijk gedraaide bloemblaadjes maken dahlia Belle of Barmera extra flamboyant. De plant heeft aantrekkelijke donkere stelen. Belle of Barmera is een prachtige bloem die een eenvoudig boeket in één keer cachet geeft, maar zelfs in haar uppie in een vaas al voldoende is.

Niet op voorraad
€ 3,99
  • Koop 5 voor € 3,49 en bespaar 13%
  • Koop 10 voor € 3,29 en bespaar 18%
  • Koop 25 voor € 2,99 en bespaar 25%

Wat kan ik verwachten? Uit 1 dahliaknol groeit een grote plant met meerdere stengels die meerdere bloemen geven en maandenlang kan bloeien. Hoe vaker je bloemen knipt en uitgebloeide bloemen verwijdert, hoe meer nieuwe knoppen er zullen verschijnen!
Wat is de beste plek? Geef ze een zonnige plek (minimaal 6 uur zon per dag) op goed waterdoorlatende grond. Hou in het begin de slakken goed in de gaten dat ze niet je verse plantjes opeten.
Hoeveel knollen heb ik nodig? We adviseren om 5-7 dahliaknollen per m2 te planten of 35-40 cm tussen de knollen aan te houden. Wil je vooral veel bloemen snijden, plant de knollen dan in 2 rijen naast elkaar zodat je er makkelijk rondom bij kunt.
Kunnen ze ook in potten? Jazeker, als je ze in een pot wilt planten zorg dan voor voldoende ruimte in de pot (minimaal 35 cm diameter) en plant er 1 knol in. Potten kunnen snel uitdrogen dus geef ze echt regelmatig water maar zorg ook voor gaten onderin de potten zodat teveel aan water goed weg kan lopen.

Meer informatie
Type product Dahliaknollen
Kleur Roze
Planttijd Lente na de laatste nachtvorst
Bloeitijd juli-november
Bloemgrootte XL (20-24 cm)
Dinnerplate Ja
Hoogte 95 cm
Aantal per verpakking 1 dahliaknol
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!