Cafe au Lait

Ja ik wil!


Dahlia Cafe au Lait is een sierlijke dinnerplate dahlia en verreweg de meest populaire variëteit. Dahlia liefhebbers kennen haar zeker. Dahlia Cafe au Lait wordt vaak als bruidsbloem gebruikt vanwege haar sprookjesachtige pastelkleur. De kleur kan verschillen van wit-crème tot lichtbruin en perzikroze. De bloemblaadjes van dahlia Cafe au Lait zijn enorm groot en sierlijk van vorm.

Per verpakking 1 stuk

Niet op voorraad
€ 3,99
  • Koop 5 voor € 3,49 en bespaar 13%
  • Koop 10 voor € 3,29 en bespaar 18%
  • Koop 25 voor € 2,99 en bespaar 25%

Eigenschappen dahlia Cafe au Lait:

  • ✔︎ Populairste bloem uit ons assortiment
  • ✔︎ Grote dinnerplate dahlia
  • ✔︎ Verandert qua kleur tijdens het bloeien
  • ✔︎ Zomerbloeier 
  • ✔︎ Geschikt als snijbloem
  • ✔︎ Ideaal voor de aankleding van bruiloften feesten en partijen

Wanneer Cafe au Lait planten?

Dahlia’s zijn geweldige zomerbloeiers die oorspronkelijk uit Mexico komen. Ze houden van warmte. De knollen groeien in bijna elke grondsoort. De grond moet alleen wel goed doorlatend zijn en vooral niet te droog zijn. Plant de knol ongeveer 2 cm onder de oppervlakte. Hierdoor voelt de knol de warmte van de zon. De ideale planttijd is in het voorjaar als de kans op vorst voorbij is. Dus vanaf half mei of tot uiterlijk half juni. Ze bloeien vanaf juli tot de eerste nachtvorst in oktober of november.

Tijdloos witte dahlia

Witte dahlia's zijn oogverblindend mooi, het lijkt wel alsof ze uit een sprookje komen. Wit wordt geassocieerd met licht, goedheid en puurheid. De witte bloemen trekken gelijk de aandacht en bewondering in de border. Ideaal dus als je achterin de tuinborder iets bijzonders wilt toevoegen. Ze is tijdloos met eindeloze combinatiemogelijkheden. Mooi te combineren met pastelkleurtjes, zoals de oranje dahlia Frost Nip. Je kunt er boeketten van maken die gewaagd en schitterende zijn, maar ook boeketten die zacht en bescheiden zijn. Het trekt de aandacht en valt erg in de smaak. De witte dahlia Cafe au Lait is niets voor niets de populairste bloem uit ons assortiment.

Ideale pluktuin-bloem

De dahlia Cafe au Lait is een erg goede snijbloemen voor in de pluktuin. Met een lange, rechte, stevige steel zonder al te veel blad en zijvertakkingen. De bloem staat ‘trots’ op de steel en hangt niet. De dahlia Cafe au Lait blijft zeker 5 en soms wel 8 dagen goed op een vaas.

Wil je meer weten over dahlia knollen, lees dan ook onze blogs:

Volg het verhaal van onze familie kwekerij

Als je ons volgt op Instagram of Facebook kun je het verhaal over onze dahliaknollen, onze kwekerij en de seizoenen volgen. Geniet van de prachtige Hollandse bloemenvelden. Ook geven wij handige tuintips en lichten we speciale variëteiten uit. Op Pinterest kan je alle mooie tulpen foto’s makkelijk bekijken en pinnen op je eigen bord.

Meer informatie
Type product Dahliaknollen
Kleur Wit
Planttijd Lente na de laatste nachtvorst
Bloeitijd juli-november
Bloemgrootte XL (20-24 cm)
Bloemvorm Decoratief
Dinnerplate Ja
Geschikt als snijbloem Ja
Hoogte 100 cm
Aantal per verpakking 1 dahliaknol
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!