Delphinium Misty Lavender

Wij vielen meteen voor de vintage kleur van deze bijzondere Delphinum Misty Lavender. De bloemen zijn wat fijner dan veel andere riddersporen. Ze lijken bijna papierachtig in een subtiele tint van licht lavendel en leigrijs. Ingetogen, maar heel mooi. Je kunt de bloemen ook drogen en gebruiken om natuurlijke confetti te maken. Of je kunt de droogbloemen gebruiken voor een schitterend droogboeket. Een prachtige zomerbloeier voor de border, die de hele zomer kleur geeft. Blijf snijden en ze blijven bloeien. Het is dus de ideale snijbloem voor in de pluktuin.

1 zakje ≈ 0,4 gram ≈ 150 zaden

Op voorraad
€ 3,95

Eenjarige bloemenzaden

Al onze bloemenzaden zijn geschikt als snijbloemen en worden ook door professionele bloementelers gebruikt. Een hoge kwaliteit staat voor een hoge kiemkracht en dus een hoog percentage dat zal bloeien. Ale zaden zijn eenjarig wat betekent dat er veel groeipower in zit: binnen 1 seizoen doorlopen ze alle stadia van zaadje naar plant met bloemen die weer zaden maken. De meeste bloemen geven maandenlang bloemen en vaak is het hoe meer je plukt hoe sneller ze groeien! Alle zaden zijn onbehandeld en ongecoat en ook geschikt als uitgangsmateriaal voor het kweken van biologische bloemen.    

Plantinstructie:

- Plant in vochtig gemaakte grond waaraan de zaden kleven voor de beste kieming.
- Bedek de zaden met een dun laagje aarde van ca. 0,5 cm.
- Kweek in vruchtbare, goed waterdoorlatende grond.
- Geef ze een zonnige plek en voldoende bescherming tegen harde wind, eventueel ondersteunen.
- Regelmatig water geven

Voor de beste bloemaren de scheuten uitdunnen als ze 7 cm hoog zijn, zodat er minimaal 2-3 scheuten overblijven op de jonge planten. Oogst de bloemen als 1/4 tot 1/3 van de bloemen aan de stengel open zijn. Na het snijden onmiddellijk op water zetten. Laat de bloem helemaal openkomen als je ze wilt drogen. De holle stengels van Delphiniums zijn kwetsbaar bij zware regen of harde wind, zorg voor ondersteuning met gaas of stokken. Deze plant is giftig, wees voorzichtig met kinderen en huisdieren.

Meer informatie
Type product Bloemenzaden
Kleur Paars
Planttijd april-mei
Bloeitijd juni-oktober
Ook wel genaamd: Ridderspoor, Larkspur
Geschikt als snijbloem Ja
Bijen en vlinder lokker Ja
Geschikt als droogbloem ja
Plantdiepte 0,5 cm
Hoogte plant 100 cm
Inhoud 1 zakje ≈ 0,4 gram ≈ 150 zaden
Kiemtijd 2-3 weken
Groeitijd tot bloei 11-13 weken
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!