Helichrysum King Size Salmon

Superhippe droogbloemen die je natuurlijk ook gewoon in een vers boeket kunt schikken. Helichrysum bloemen kraken lekker zowel als ze versgesneden zijn en als ze gedroogd zijn. Zelfs als ze gedroogd zijn blijven ze mooi op kleur. Deze grootbloemige helichrysum is een mix van zachte zalmkleurige tinten tot donkeroranje, bijna rood.

1 zakje ≈ 0,2 gram ≈ 300 zaden

Op voorraad
€ 2,95

Eenjarige bloemenzaden

Al onze bloemenzaden zijn geschikt als snijbloemen en worden ook door professionele bloementelers gebruikt. Een hoge kwaliteit staat voor een hoge kiemkracht en dus een hoog percentage dat zal bloeien. Alle zaden zijn eenjarig wat betekent dat er veel groeipower in zit: binnen 1 seizoen doorlopen ze alle stadia van zaadje naar plant met bloemen die weer zaden maken. De meeste bloemen geven maandenlang bloemen en vaak is het hoe meer je plukt hoe sneller ze groeien! Alle zaden zijn onbehandeld en ongecoat en zodoende ook geschikt als uitgangsmateriaal voor het kweken van biologische bloemen.   

 

Hoeveel zaden per m2?

Ieder zakje bevat genoeg voor ca. 1 vierkante meter bloemen maar dit verschilt per soort. Hou altijd rekening met de grootte van de volwassen plant. Vaak zitten er meer zaden in, dus zaai niet het hele zakje in één keer. Verdeel het zaaien over circa 3 momenten. Zo verleng je het bloeiseizoen en kan je bij mislukking het nog eens te proberen. In principe groeit er uit één enkel zaadje een volledige plant dus geef de zaden voldoende ruimte om te kunnen groeien tot een volwassen plant!

 

Hoeveel zonuren hebben eenjarigen nodig?

Het meest ideaal voor eenjarigen is de volle zon ofwel meer dan 6 uur zomerzon per dag, liefst meer dan 8 uur. Hoe minder zon, hoe minder snel en uitbundig ze zullen bloeien.

 

Plantinstructie:

- Plant in vochtig gemaakte grond waaraan de zaden kleven voor de beste kieming.

- Bedek de zaden met een dun laagje aarde van ca. 0,5 cm.

- Kweek in vruchtbare, goed waterdoorlatende grond.

- Geef ze een zonnige plek en voldoende bescherming tegen harde wind, eventueel ondersteunen.

- Regelmatig water geven.

 

Lees de uitgebreide plantinstructie voor bloemenzaden hier.

 

 

 

 

 

Meer informatie
Type product Bloemenzaden
Kleur Oranje
Planttijd april-juni
Bloeitijd juli-september
Ook wel genaamd: Starflower, Everlasting Flower, Strobloemen, papierbloemen
Geschikt als snijbloem Ja
Geschikt als droogbloem ja
Plantdiepte 0,5 cm
Hoogte plant 90 cm
Inhoud 1 zakje ≈ 0,2 gram ≈ 300 zaden
Kiemtijd 1-2 weken
Groeitijd tot bloei 9-10 weken
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!