Nigella Albion Green Pod

Verse bloemen of mooie gedroogde zaaddozen, met Nigella's (Juffertje in 't Groen) kun je meerdere kanten op. De variant Nigella Albion Green Pod is helemaal wit met een groen hart en groene meeldraden. De bloemen kleuren door naar lichtgroene ballonvormige zaaddozen. Met hun springerige verschijning geven ze een speels effect aan ieder boeket. De zaden zijn te gebruiken in de keuken en worden 'zwarte komijn' genoemd. De eenjarige zomerbloeier doet het goed als snijbloemen en als droogbloem. Echt een toevoeging voor ieder pluktuin, moestuin en droogboeket!

1 zakje ≈ 0,5 gram ≈ 180 zaden

Op voorraad
€ 2,95

Eenjarige bloemenzaden

Al onze bloemenzaden zijn geschikt als snijbloemen en worden ook door professionele bloementelers gebruikt. Een hoge kwaliteit staat voor een hoge kiemkracht en dus een hoog percentage dat zal bloeien. Ale zaden zijn eenjarig wat betekent dat er veel groeipower in zit: binnen 1 seizoen doorlopen ze alle stadia van zaadje naar plant met bloemen die weer zaden maken. De meeste bloemen geven maandenlang bloemen en vaak is het hoe meer je plukt hoe sneller ze groeien! Alle zaden zijn onbehandeld en ongecoat en ook geschikt als uitgangsmateriaal voor het kweken van biologische bloemen.

Plantinstructie:

- Plant in vochtig gemaakte grond waaraan de zaden kleven voor de beste kieming.
- Bedek de zaden met een dun laagje aarde van ca. 0,5 cm.
- Kweek in vruchtbare, goed waterdoorlatende grond.
- Geef ze een zonnige plek en voldoende bescherming tegen harde wind, eventueel ondersteunen.
- Regelmatig water geven.

Nigella vroeg in het seizoen 3-4 keer per 2-3 weken zaaien voor een continue bloemproductie. Direct zaaien is aanbevolen. Vroeg in het voorjaar zaaien bij een bodemtemperatuur van 16°C. Bemesting : extra kali (valt snel om). Voor droogarrangementen, stengels afsnijden, zodra de bloemen verwelken en de aantrekkelijke zaaddozen verschijnen, dan ondersteboven op een droge, luchtige plaats hangen tot ze droog zijn.

Meer informatie
Type product Bloemenzaden
Kleur Wit
Planttijd april-juni
Bloeitijd juli-september
Ook wel genaamd: Juffertje in 't Groen, Love in a Mist
Geschikt als snijbloem Ja
Bijen en vlinder lokker Ja
Geschikt als droogbloem ja
Plantdiepte 0,5 cm
Hoogte plant 60 cm
Inhoud 1 zakje ≈ 0,5 gram ≈ 180 zaden
Kiemtijd 1-2 weken
Groeitijd tot bloei 9-10 weken
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!