Papaver Bread Seed Poppy

De blauwgrijze kleur van deze Papavers (klaproos) is geweldig! De Papaver Somniferum Bread is bekend van het maanzaad op onze broodjes. De wit-roze bloemen zijn al mooi maar niet heel sterk op de vaas. Na het uitbloeien vormen zich aantrekkelijke zaaddozen die vele maanden blijven staan, dat is waar je het voor doet. Papaver is heel makkelijk te kweken en is een prachtige aanwinst voor elke bloementuin. Van de doosvruchten wordt slaapmiddel gemaakt. Vandaar dat de eenjarige zomerbloeier ook wel slaapbol word genoemd in het Nederlands. De bloem maakt geen nectar maar is toch geliefd onder de bijen en hommels. Ze komen namelijk af op het stuifmeel dat vrijkomt uit de meeldraden.

1 zakje ≈ 0,2 gram ≈ 350 zaden

Op voorraad
€ 2,95

Eenjarige bloemenzaden

Al onze bloemenzaden zijn geschikt als snijbloemen en worden ook door professionele bloementelers gebruikt. Een hoge kwaliteit staat voor een hoge kiemkracht en dus een hoog percentage dat zal bloeien. Ale zaden zijn eenjarig wat betekent dat er veel groeipower in zit: binnen 1 seizoen doorlopen ze alle stadia van zaadje naar plant met bloemen die weer zaden maken. De meeste bloemen geven maandenlang bloemen en vaak is het hoe meer je plukt hoe sneller ze groeien! Alle zaden zijn onbehandeld en ongecoat en ook geschikt als uitgangsmateriaal voor het kweken van biologische bloemen.

Plantinstructie:

- Plant in vochtig gemaakte grond waaraan de zaden kleven voor de beste kieming.
- De zaadjes zijn heel klein, plant ze en druk ze lichtjes aan (niet bedekken)
- Kweek in vruchtbare, goed waterdoorlatende grond.
- Geef ze een zonnige plek en voldoende bescherming tegen harde wind, eventueel ondersteunen.
- Regelmatig water geven. 

Zaai Papaver Bread Seed meteen op de plaats waar je ze wilt hebben want de tere kiemplantjes zijn lastig te verplanten. De zaadjes van Papaver zijn superklein, je krijgt er dan ook extra veel. Zaai ze niet te zuinig en zodra ze opkomen kan je ze uitdunnen om overbevolking te voorkomen.

Meer informatie
Type product Bloemenzaden
Kleur Groen
Planttijd april-juni
Bloeitijd mei-augustus
Ook wel genaamd: Poppy, Klaprozen, Slaapbol, Mohnblumen
Geschikt als snijbloem Ja
Geschikt als droogbloem ja
Plantdiepte 0 cm
Hoogte plant 90 cm
Inhoud 1 zakje ≈ 0,2 gram ≈ 350 zaden
Kiemtijd 2-3 weken
Groeitijd tot bloei 11-14 weken
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!