Scabiosa Drumsticks

Nu snap je meteen waarom ze Scabiosa ook wel speldenkussen bloem noemen. Je kunt de blauwe bloemen vers snijden, maar de gedroogde bolletjes zijn nog veel leuker. Zie hoe ze transformeren van knop naar bloem naar speldenkussen. Eenmaal gedroogd blijven ze maanden goed. Geeft een speels effect aan elk boeket. De eenjarige zomerbloeier wordt ook duifkruid genoemd in het Nederlands. Het lijkt namelijk net op een duif die zijn veren heeft opgezet.

1 zakje ≈ 2 gram ≈ 60 zaden

Op voorraad
€ 3,95

Eenjarige bloemenzaden

Al onze bloemzaden zijn geschikt als snijbloemen en worden ook door professionele bloementelers gebruikt. Een hoge kwaliteit staat voor een hoge kiemkracht en dus een hoog percentage dat zal bloeien. Ale zaden zijn eenjarig wat betekent dat er veel groeipower in zit: binnen 1 seizoen doorlopen ze alle stadia van zaadje naar plant met bloemen die weer zaden maken. De meeste bloemen geven maandenlang bloemen en vaak is het hoe meer je plukt hoe sneller ze groeien! Alle zaden zijn onbehandeld en ongecoat en ook geschikt als uitgangsmateriaal voor het kweken van biologische bloemen.

Plantinstructie:

- Plant in vochtig gemaakte grond waaraan de zaden kleven voor de beste kieming.
- Bedek de zaden met een dun laagje aarde van ca. 0,5 cm.
- Kweek in vruchtbare, goed waterdoorlatende grond.
- Geef ze een zonnige plek en voldoende bescherming tegen harde wind, eventueel ondersteunen.
- Regelmatig water geven.

Bedek de zaden nauwelijks na het planten, want licht bevordert de kieming. Flink blijven snijden dan blijven ze nieuwe bloemen geven. Knip uitgebloeide bloemen af net boven de bladeren zodat er weer kans is op nieuwe groei. Zet ze eventueel in gaas om ze rechtop te houden in wind en regen. Houd de grond lichtvochtig.

Meer informatie
Type product Bloemenzaden
Kleur Crème
Planttijd april-juni
Bloeitijd juli-september
Ook wel genaamd: Duifkruid, pincushion flowers, speldenkussen bloem, sternkugel
Geschikt als snijbloem Ja
Bijen en vlinder lokker Ja
Geschikt als droogbloem ja
Plantdiepte 0,5 cm
Hoogte plant 60 cm
Inhoud 1 zakje ≈ 2 gram ≈ 60 zaden
Kiemtijd 2-3 weken
Groeitijd tot bloei 11-14 weken
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!