Scabiosa Fire King

Scabiosa Fire King geeft elegante dieprode bloemen. Lange slanke slanke stelen die van midzomer tot in de herfst blijven bloeien. Scabiosa Fire King is geweldig om mee te bloemschikken. Meng de Scabiosa zaden of de bloemen gerust met de zwarte Black Night en roze Salmon Queen. De eenjarige zomerbloeier wordt ook wel duifkruid genoemd in het Nederlands. Het lijkt namelijk net op een duif die zijn veren heeft opgezet.

1 zakje ≈ 0,6 gram ≈ 100 zaden

Op voorraad
€ 3,95

Eenjarige bloemenzaden

Al onze bloemenzaden zijn geschikt als snijbloemen en worden ook door professionele bloementelers gebruikt. Een hoge kwaliteit staat voor een hoge kiemkracht en dus een hoog percentage dat zal bloeien. Ale zaden zijn eenjarig wat betekent dat er veel groeipower in zit: binnen 1 seizoen doorlopen ze alle stadia van zaadje naar plant met bloemen die weer zaden maken. De meeste bloemen geven maandenlang bloemen en vaak is het hoe meer je plukt hoe sneller ze groeien! Alle zaden zijn onbehandeld en ongecoat en ook geschikt als uitgangsmateriaal voor het kweken van biologische bloemen.

Plantinstructie:

- Plant in vochtig gemaakte grond waaraan de zaden kleven voor de beste kieming.
- Bedek de zaden met een dun laagje aarde van ca. 0,5 cm.
- Kweek in vruchtbare, goed waterdoorlatende grond.
- Geef ze een zonnige plek en voldoende bescherming tegen harde wind, eventueel ondersteunen.
- Regelmatig water geven.

De Scabiosa zaden nauwelijks bedekken na het planten, want licht bevordert de kieming. Flink blijven snijden dan blijven ze nieuwe bloemen geven. Knip uitgebloeide bloemen af net boven de bladeren zodat er weer kans is op nieuwe groei. Zet ze eventueel in gaas om ze rechtop te houden in wind en regen. Houd de grond lichtvochtig.

Meer informatie
Type product Bloemenzaden
Kleur Rood
Planttijd april-juni
Bloeitijd juli-oktober
Ook wel genaamd: Duifkruid, pincushion flowers, speldenkussen bloem
Geschikt als snijbloem Ja
Bijen en vlinder lokker Ja
Plantdiepte 0,5 cm
Hoogte plant 90 cm
Geurend ja
Inhoud 1 zakje ≈ 0,6 gram ≈ 100 zaden
Kiemtijd 2-3 weken
Groeitijd tot bloei 11-14 weken
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!