Setaria Italica Lowlander

Setaria Italica Lowlander is een siergras met bronskleurige aren. De wuivende aren geven een speels efffect aan iedere border en geven ieder boeket een warme gloed. Knip ze niet te vroeg in het najaar af want de aren zitten bomvol zaden waar de vogels gek op zijn! Vandaar ook de bijnaam vogelgierst in het Nederlands. Het decoratieve eenjarige gras is een geschikte snijsoort en geschikt om te drogen. Ideaal dus voor een herfstboeketten of een droogboeket!

1 zakje ≈ 0,4 gram ≈ 200 zaden

Niet op voorraad
€ 2,95

Eenjarige bloemenzaden

Al onze bloemenzaden zijn geschikt als snijbloemen en worden ook door professionele bloementelers gebruikt. Een hoge kwaliteit staat voor een hoge kiemkracht en dus een hoog percentage dat zal bloeien. Ale zaden zijn eenjarig wat betekent dat er veel groeipower in zit: binnen 1 seizoen doorlopen ze alle stadia van zaadje naar plant met bloemen die weer zaden maken. De meeste bloemen geven maandenlang bloemen en vaak is het hoe meer je plukt hoe sneller ze groeien! Alle zaden zijn onbehandeld en ongecoat en ook geschikt als uitgangsmateriaal voor het kweken van biologische bloemen.

Plantinstructie:

- Plant in vochtig gemaakte grond waaraan de zaden kleven voor de beste kieming.
- Bedek de zaden met een dun laagje aarde van ca. 0,5 cm.
- Kweek in vruchtbare, goed waterdoorlatende grond.
- Geef ze een zonnige plek en voldoende bescherming tegen harde wind, eventueel ondersteunen.
- Regelmatig water geven.

Zaai Setaria bij voorkeur meteen in de volle grond in april/mei want ze houdt niet van verplanten. De enigszins hangende dikke gierstaren zijn groen voordat ze veranderen in een warme bronzen tint die perfect is voor herfstboeketten. 

Meer informatie
Type product Bloemenzaden
Kleur Groen
Planttijd april-juni
Bloeitijd juni-oktober
Ook wel genaamd: vogelgierst, bird's millet, foxtail millet, Vogelhirse
Geschikt als snijbloem Ja
Geschikt als droogbloem ja
Plantdiepte 0,5 cm
Hoogte plant 80 cm
Inhoud 1 zakje ≈ 0,4 gram ≈ 200 zaden
Kiemtijd 2-3 weken
Groeitijd tot bloei 9-10 weken
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!