Zinnia Elegans Envy

Zinnia Elegans Envy geef frisse lime-groene bloemen. Voeg er paar toe aan je boeket voor een zomers effect. De volle dubbele bloemen zijn supersterk. Blijf snijden en de eenjarige zomerbloeier zal je belonen met nog meer bloemen. Zinnia's zijn ideale snijbloemen en kunnen niet ontbreken in je pluktuin.

1 zakje ≈ 1,25 gram ≈ 140 zaden

Op voorraad
€ 2,95

Eenjarige bloemenzaden

Al onze bloemenzaden zijn geschikt als snijbloemen en worden ook door professionele bloementelers gebruikt. Een hoge kwaliteit staat voor een hoge kiemkracht en dus een hoog percentage dat zal bloeien. Ale zaden zijn eenjarig wat betekent dat er veel groeipower in zit: binnen 1 seizoen doorlopen ze alle stadia van zaadje naar plant met bloemen die weer zaden maken. De meeste bloemen geven maandenlang bloemen en vaak is het hoe meer je plukt hoe sneller ze groeien! Alle zaden zijn onbehandeld en ongecoat en ook geschikt als uitgangsmateriaal voor het kweken van biologische bloemen.

Plantinstructie:

- Plant in vochtig gemaakte grond waaraan de zaden kleven voor de beste kieming.
- Bedek de zaden met een dun laagje aarde van ca. 0,5 cm.
- Kweek in vruchtbare, goed waterdoorlatende grond.
- Geef ze een zonnige plek en voldoende bescherming tegen harde wind, eventueel ondersteunen.
- Regelmatig water geven.

Top de jonge Zinnia planten wanneer ze ca 30 cm hoog zijn voor betere vertakking van de plant en meer bloemproductie. Controleer of je de bloemen al kunt snijden door ze onderaan de steel vast te houden en te schudden, als de bloem wiebelt dan moet ze nog verder ontwikkelen.

Meer informatie
Type product Bloemenzaden
Planttijd mei-juni
Bloeitijd juli-oktober
Kleur Groen
Geschikt als snijbloem ja
Bijen en vlinder lokker ja
Plantdiepte 0,5 cm
Hoogte plant 65 cm
Inhoud 1 zakje ≈ 1,25 gram ≈ 140 zaden
Kiemtijd 1-2 weken
Groeitijd tot bloei 10-13 weken