Welke bloembollen zijn bijzonder?

Bijzondere-bloembollen
Geplaatst in: Tulpenbollen

3 bijzondere bloembollen

"Na het lezen van de blog weet je welke bloembollen bijzonder zijn. Waar je ze het beste kan plaatsen zodat ze het meeste opvallen. En met welke bloemen je het beste kan combineren."

Wat maakt een bloembol bijzonder? Volgens ons komt het doordat ze opvallen door hun buitengewone uiterlijk, een interessant verleden hebben of omdat ze erg zeldzaam zijn. Zo'n bijzondere bloemenbol maakt het verschil in je tuin. Vooral omdat je ze niet in elke tuin ziet. Je vriendinnen en familieleden zullen verbijsterd zijn na het zien van zulke bijzondere bloemen. Het geeft net het beetje extra aan je tuin. Echt een unieke twist!

1. De allerlekkerste narcis die er is

Narcis Bridal Crown

De Narcis Bridal Crown

"Hmmm die geur, het is voorjaar!"

Wie alleen aan gele narcissen denkt heeft het mis, er zijn verschillende soorten narcissen. Ook zijn er enkele en dubbele narcissen. De Narcis Bridal Crown is dubbelbloemig en heeft een fris-witte kleur. Maar wat de narcis echt uniek maakt is de geur, zo zoet ruikt de lente! Qua geur is de Narcis Bridal Crown echt de allerlekkerste narcis die er is. Pluk een paar narcissen voor in de vaas zodat je lekker kan genieten van een heerlijke zoete geur in de woonkamer. Hier kan geen enkele parfum tegen op.

Leuke weetje: De Narcis Bridal Crown verspreid een heerlijke geur door je tuin. Maar onder de grond produceert de bloembol stofjes die minder prettig ruiken. Wij hebben hier weinig last van, maar dieren zoals mollen en muizen hebben er echt een hekel aan. En vermijden de bloembollen het liefste. De narcis is dus echt een natuurlijke bestrijder tegen mollen en muizen!

Combinatie tip: de fris-witte narcis is mooi te combineren met de roze Tulp Foxtrot.

Ideale plek: narcissenbollen hebben een plek nodig in de volle zon of half schaduw. We raden aan om een apart stukje van je tuin vrij te maken voor de bollen. Dit geeft een veel mooier effect dan als je de bollen los door je tuin plant. Je kan ook kiezen om ze te planten in potten zodat je kan verplaatsen, klik hier voor meer info.

2. Een tulp met geschiedenis

Tulp Paul Schrerer

De Tulp Paul Schrerer

"De enige echte zwarte tulp"'

Deze tulp heeft wel een heel bijzonder verleden. Vroeger bestond de 'zwarte tulp' namelijk niet, tot frustratie van Hollandse kwekers. Jarenlang probeerden de kwekers het onmogelijke te kweken. Tot de kweker Jan Jacob Grullemans het eindelijk was gelukt in 1895. Er is zelfs een boek over geschreven, namelijk 'La Tulipe noire'. Eigenlijk is de tulp niet echt zwart, maar diep donkerpaars. Kortom echt een must have voor alle geschiedenis liefhebbers en wie van zwart houdt.

Combinatie tip: de witte Tulp Noordeinde voor contrast of de licht roze Tulp Dynasty voor een mooi licht-donker effect.

Ideale plek: tulpenbollen hebben een plek nodig in de volle zon of half schaduw. We raden aan om een apart stukje van je tuin vrij te maken voor de tulpen. Dit geeft een veel mooier effect dan als je tulpen los door je tuin plant. Je kan ook kiezen om ze te planten in potten zodat je kan verplaatsen, klik hier voor meer info.

3 Limited edition tulp

Tulp Esprit

De Tulp Esprit

"Beperkt verkrijgbaar"

Een gloednieuwe en exclusieve variëteit: Esprit! Zalm/roze/geel met dubbele bloemen en sterk gefranjerde randen. De kleur verandert tijdens de bloeitijd. Als je iets spectaculairs in je tuin wilt, dan heb je het nu gevonden!

Combinatie tip: lichte tinten zoals roze of geel. Of kies, als je van sensatie houdt, voor een opwindend duet van zwart of donkerrood. Zet ze in kleurblokken vlakbij elkaar of meng alle tulpen voor een wat speelser effect in jet border.

Ideale plek: tulpenbollen hebben een plek nodig in de volle zon of half schaduw. We raden aan om een apart stukje van je tuin vrij te maken voor de tulpen. Dit geeft een veel mooier effect dan als je tulpen los door je tuin plant. Je kan ook kiezen om ze te planten in potten zodat je kan verplaatsen, klik hier voor meer info.

Kies nu je favoriete narcissen- en tulpenbollen. Wij verzenden de doos vol bloemengeluk binnen enkele dagen

Laden...