Aster

Aster Apricot

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Over de asterbloem

De aster is een prachtige bloem om dit seizoen aan je tuin toe te voegen. Het is een prachtige toevoeging aan elk landschap. De bloem heeft een esthetische aantrekkingskracht, een interessante symbolische waarde en praktische toepassingen.

Geschiedenis van de aster

Asterbloemen worden op veel verschillende manieren gebruikt. De naam aster komt van het Griekse woord voor "ster". Deze naam past bij de bloem omdat de asterbloem een gelijkenis vertoont met een ster.

De aster staat ook bekend als symbool voor liefde en trouw. Ze worden ook geassocieerd met geduld, sierlijkheid en moed. In sommige culturen geloofde men dat de bloem magische krachten had, en werden ze gebruikt in spreuken en amuletten.

In het oude Rome werden asterbloemen gebruikt in religieuze ceremonies en als geschenk aan de goden. Toen werd er ook gedacht dat de bloem geluk zou brengen.

Tegenwoordig is de aster nog steeds populair vanwege haar schoonheid en symboliek. Ze worden vaak cadeau gegeven voor verjaardagen, bruiloften of andere speciale gelegenheden. Ze voegen echt een vleugje elegantie en schoonheid toe aan je tuin of boeket.

Aster Wit

De aster planten

De asterbloem houdt van volle zon en goed gedraineerde grond. Je kunt de bloemzaden het beste planten in het voorjaar nadat de kans op vorst voorbij is, dit is rond april of mei. Zorg ervoor dat je de grond voor het planten vochtig maakt. Zaai de zaden 1 tot 2 cm diep. Bedek met zand van dezelfde dikte als het zaadje.

Schoffel de bovenste laag van de grond. Dit maakt de grond los. Maak vervolgens 2 of 3 ondiepe boringen van ongeveer 0,5 cm diep. Zorg ervoor dat er ongeveer 25 cm tussen de boren zit. Daarna kun je de boren weer opvullen met aarde. Geef de planten regelmatig water.

Tip: lees onze gids over het planten van bloemzaden voor een meer gedetailleerde beschrijving.

Aster roze

Combinatiemogelijkheden

Je kunt de aster combineren met bijvoorbeeld dahlia’s. Deze bloeien rond dezelfde tijd. Cactusdahlia's en dinnerplate dahlia's zullen prachtig staan bij de asters.

Door deze verschillende planten op een ander tijdstip te planten, heb je een paar maanden lang een prachtig bloeiende tuin. Plant daarom ook tulpenbollen en narcissenbollen in oktober of november. De narcissen zullen bloeien in februari, maart of april en de narcissen in april of mei.

Ons verhaal

FAM Flower Farm is onze familie. Onze kwekerij en bloemenvelden. Je kunt ons verhaal volgen op Instagram, Facebook en Pinterest. Hier vind je nog meer foto’s van onze bloemen, tips én een kijkje achter de schermen.