Basilicum Spice Boys Ararat

Basilicum Spice Boys Ararat heeft metaalgrijs-paars blad dat donkerder paars wordt bij de bloei. De blaadjes hebben een anijssmaak en worden veel gebruikt voor salades. Wij zien de paarse Basicilicum liever verwerkt in een mooi boeket maar je moet zeker even een blaadje proeven! Basilicum wordt erg veel gebruikt in de Italiaanse keuken. Dus een ideale toevoeging voor in de tuin of moestuin voor elke (thuis)kok. In het Nederlands wordt de vaste plant ook wel koningskruid genoemd.

1 zakje ≈ 0,25 gram ≈ 150 zaden

Op voorraad
€ 2,95

Eenjarige bloemenzaden

Al onze bloemenzaden zijn geschikt als snijbloemen en worden ook door professionele bloementelers gebruikt. Een hoge kwaliteit staat voor een hoge kiemkracht en dus een hoog percentage dat zal bloeien. Ale zaden zijn eenjarig wat betekent dat er veel groeipower in zit: binnen 1 seizoen doorlopen ze alle stadia van zaadje naar plant met bloemen die weer zaden maken. De meeste bloemen geven maandenlang bloemen en vaak is het hoe meer je plukt hoe sneller ze groeien! Alle zaden zijn onbehandeld en ongecoat en ook geschikt als uitgangsmateriaal voor het kweken van biologische bloemen.    

Plantinstructie:

- Plant in vochtig gemaakte grond waaraan de zaden kleven voor de beste kieming.
- Bedek de zaden met een dun laagje aarde van ca. 0,5 cm.
- Kweek in vruchtbare, goed waterdoorlatende grond.
- Geef ze een zonnige plek en voldoende bescherming tegen harde wind, eventueel ondersteunen.
- Regelmatig water geven

Basilicum kan slecht tegen kou en is niet winterhard, dus zaai ze niet te vroeg of zaai ze binnen voor in potten! Zaai 1 zaadje per cm in rijen met 30-40 cm tussenruimte. Strijk de grond over de zaden, omdat ze bij zware regenval de neiging hebben zich uit de grond omhoog te werken. Je kunt Basilicum Spice Boys Ararat ook als droogbloem gebruiken.

Meer informatie
Type product Bloemenzaden
Kleur Paars
Planttijd mei-juni
Bloeitijd september-oktober
Ook wel genaamd: Ocimum, koningskruid, holy basil
Geschikt als snijbloem Ja
Geschikt als droogbloem ja
Plantdiepte 0,5 cm
Hoogte plant 45 cm
Inhoud 1 zakje ≈ 0,25 gram ≈ 150 zaden
Kiemtijd 1-2 weken
Groeitijd tot bloei 10-12 weken
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!