Bloemenzaden

Ontdek onze kleurrijke collectie van meer dan 100 soorten bloemenzaden. Zaai & breng je tuin tot leven!

Bloemenzaden

Ontdek onze kleurrijke collectie van meer dan 100 soorten bloemenzaden. Zaai & breng je tuin tot leven!

Producten 81-100 van 101

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Producten 81-100 van 101

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Bloemzaden kopen bij kweker FAM Flower Farm

"Koop bloemzaden en vul gaten op in de border. Direct vanuit onze kwekerij verstuurd naar huis."

Al onze bloemenzaden zijn geschikt als snijbloemen en worden ook door professionele bloementelers gebruikt. En dat is niet voor niets! Onze bloemzaden zijn van hoge kwaliteit. Voor ons staat hoge kwaliteit voor een hoge kiemkracht, een hoog percentage dat zal bloeien dus. Alle bloemzaden zijn eenjarig, wat betekent dat er veel groeipower in zit! Binnen 1 seizoen doorlopen ze alle stadia van zaadje naar plant met bloemen die weer zaden maken. De meeste bloemen geven zo’n 4-5 maanden lang bloemen. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar het is echt zo: hoe meer je plukt hoe sneller ze groeien. Zo kan je heerlijk bloemen blijven afsnijden uit eigen tuin of pluktuin. Bloemen uit eenjarige bloemzaden zijn ideaal om te combineren met onze dahlia's. Zowel de dahlia's als de bloemenzaden blijven een zomer lang bloemen geven tot nog lang in het najaar. Dat is genieten! Alle bloemzaden zijn onbehandeld en ongecoat en ook geschikt als uitgangsmateriaal voor het kweken van biologische bloemen.

Bloemzaden kweken in eigen tuin

Niets is mooier dan het kweken van je eigen bloemen. Het geeft je erg veel voldoening als je een zaadje ziet uitgroeien tot een prachtige bloem. Bloemenzaden zijn zeer geschikt als opvulling voor de lege en kale plekjes in je tuin. Ze toveren je tuin echt om! Ook zorgt het voor meer gefladder en gezoem in je tuin. Door bloemzaden te planten, draag je een steentje bij aan de overlevingskansen van bijen. Bijen zijn cruciaal voor een betere wereld en je eigen leefomgeving. Ze bestuiven namelijk naast tuinbloemen ook onze voedselgewassen, zoals appelbloesem en aardappelbloemen.

Eenjarige bloemenzaden

Sommige eenjarige bloemen zijn zelfs geschikt als droogbloemen. Ideaal dus voor een droogboeket. Ook hebben wij enkele eetbare bloemen in ons assortiment voor in de moestuin. We verkopen onze bloemzaden het gehele jaar door, zodat er altijd wel iets te zaaien is. Je kunt zelfs het volgende jaar nog genieten. De planten zaaien zichzelf namelijk uit. Nadat de bloemen volledig zijn uitgebloeid, produceert de plant zaden.

Bijenlokker

Bloemzaden bestellen

Het is heel eenvoudig om bij ons bloemzaden online te bestellen. Wij leveren deze per post aan huis het gehele jaar door. Onze webshop bevat niet alleen bloemenzaden maar ook tulpenbollen, narcissenbollen en dahliaknollen. Deze voorjaars- en zomerbloeiers zijn de meest populaire bloembollen en -knollen voor de tuin.

Wanneer bloemenzaden kopen?

Onze bloemzaden verkopen we het gehele jaar door. Perfect voor het opvullen van de kale plekjes in je tuin.

Bloemenzaden zaaien

De ideale zaaitijd is april of mei (na de laatste vorst). Dan kun je de hele zomer genieten van een prachtige tuin vol met zelfgekweekte bloemen. Als je ze binnen alvast voorzaait dan kan je al in februari/maart beginnen.

Bloemzaden bloeitijd

We bieden verschillende soorten bloemenzaden aan, de bloeitijd zal verschillen per soort. Bekijk de zaaikalender onderaan iedere bloemzaad voor een overzichtelijk schema met de zaaimaanden en de bloeitijden.

Soorten bloemzaad

We bieden verschillende soorten bloemenzaden aan. Ideaal om te combineren met onze dahlia’s. Alle zaden zijn eenjarig, dat wil zeggen dat ze hetzelfde jaar nog bloeien. We bieden ook sets van 5 verschillende bloemenzaden aan. Kies je favoriete kleur en vul ze aan met enkele dahliaknollen Zo heb je de hele zomer tot in het late najaar verse bloemen uit eigen tuin.

Bloemzaden binnen kweken

Geniet eerder of juist later van de gezaaide bloemen door binnen te planten kun je de seizoenen wat verlengen. Je kunt de bloemen zaaien in een opkweekpotje of een kweekkasje. De plantjes zijn dan meteen wat groter en sterker wanneer je ze daarna buiten in de tuin uitplant.

Volg het verhaal van onze familie kwekerij

Als je ons volgt op Instagram of Facebook kun je het verhaal over onze tulpenbollen, onze kwekerij en de seizoenen volgen. Geniet van de prachtige Hollandse bloemenvelden. Ook geven wij handige tuintips en lichten we speciale variëteiten uit. Op Pinterest kan je alle mooie tulpen foto’s makkelijk bekijken en pinnen op je eigen bord.