Verschillende soorten narcissen

soorten narcissen
Bezig met laden...
Verschillende soorten narcissen

In onze webshop verkopen we vier verschillende typen narcissen. Enkele, dubbele, meerbloemige en spleetkronige narcissen. In deze blog leggen we het verschil uit tussen de verschillende typen narcissen. Ook maken wij onderscheid tussen verschillende lengtes, namelijk kort, middel en lang. Je kunt de lengtes filteren in onze webshop om zo je favorieten te vinden. Ook zijn sommige narcissen geurend en goed te gebruiken als snijbloem. Dit kun je ook allemaal filteren naar keuze in onze webshop.

Enkele narcissen

Enkele narcissen zijn geliefde vlinderplanten en bijenplanten. Ze hebben een open hart, waardoor de vlinder en bijen makkelijk bij de stamper kunnen komen. Enkele narcissen heten zo, omdat ze maar één cirkel van bloemblaadjes hebben. Bij narcissen noemen we de enkele bloem ook wel trompet. Een van onze favoriete enkele narcissen is de narcis Sorbet. Dit is een prachtige witte narcis een oranje stervormige blaadjes aan de binnenkant van de narcis. De Sorbet is ook mooi om als snijbloem in een vaas te zetten.

Dubbele narcissen

Dubbele narcissen zijn erg speciale bloemen. De bloemen van de dubbele narcis hebben dubbel zoveel bloemblaadjes als een normale narcis. Dit geef een prachtig en vol effect. Deze narcis valt ook heel erg op door de drukke uitstraling, hij maakt je tuin echt een feest. Narcissen zijn makkelijk om voor te zorgen, dubbele narcissen ook. Zorgt dat ze genoeg water krijgen en dat ze op een zonnige plek staan. De narcis Acropolis is een van onze mooie dubbele narcissen. Het is een prachtige witte narcis met aan de binnenkant kleine oranje blaadjes. De dubbele narcis laat je tuin echt opvallen.

Dubbele narcis

Meerbloemige narcissen

Meerbloemige narcissen zijn narcissen waarbij er meer dan één bloem uit een steel groeit. Dit kunnen er wel 4 of 5 zijn. De meerbloemige narcis is een bijzondere bloem en ziet er erg vrolijk uit. Dit komt door de vele bloemen die groeien uit maar een enkele steel. Deze narcissoort wordt de laatste tijd steeds populairder en is makkelijk om voor te zorgen. Een bekende meerbloemige narcis is de Martinette. Dit is een mooie gele narcis met een oranje kroon. Deze bloem is ook heel mooi als snijbloem en ruikt bovendien heerlijk. Door de vele bloemen uit maar één steel heb je niet veel stelen nodig om een volle vaas te krijgen. Een wat smallere vaas is daarom perfect voor een meerbloemige narcis.

Spleetkronige narcissen

Spleetkronige narcissen, zijn zoals de naam al zegt, narcissen met een spleet in de kroon. De kronen van deze bloem zijn vaak wat groter en er zitten ook spleten in. De kronen zijn ook een beetje gekreukeld, dit ziet er erg mooi en bijzonder uit. Deze narcissen laten jouw tuin ook echt opvallen in de lente. De narcis Parisienne is een van onze spleetkronige narcissen. Hij heeft een witte kleur met een oranje kroon en is ook prefect om te gebruiken als snijbloem.

Vaasjes

Dit waren alle verschillende typen narcissen die wij verkopen bij FAM Flower Farm. Je kunt zelf bekijken welke narcis types je het mooiste vindt. Als je ze als snijbloem wilt gebruiken, kijk dan goed welke wel en welke niet goed zijn voor in een vaas. Je kunt bij ons ook prachtige vaasjes kopen die passen bij de bloem. We hebben allerlei verschillende kleuren vaasjes, van doorzichtig en oranje tot donker blauw.

 

Onze favoriete narcissen