Celosia Xantippe

Deze chique pluimen passen in elk boeket maar je kunt er ook heel mooi een volle border mee creeëren. De bloemen van Celosia Xantippe zijn zilverroze van kleur en verkleuren naar zilvergrijs. Ook goed om te drogen.

1 zakje ≈ 0,2 gram ≈ 175 zaden

Op voorraad
€ 2,95

De Celosia zaden hebben voldoende warmte nodig om te ontkiemen, dus zaai ze later in het voorjaar of eerder in huis bij een minimale temperatuur van 20 graden. Na het zaaien hoef je de zaden niet af te dekken met grond.

 

Eenjarige bloemenzaden

Al onze bloemenzaden zijn geschikt als snijbloemen en worden ook door professionele bloementelers gebruikt. Een hoge kwaliteit staat voor een hoge kiemkracht en dus een hoog percentage dat zal bloeien. Alle zaden zijn eenjarig wat betekent dat er veel groeipower in zit: binnen 1 seizoen doorlopen ze alle stadia van zaadje naar plant met bloemen die weer zaden maken. De meeste bloemen geven maandenlang bloemen en vaak is het hoe meer je plukt hoe sneller ze groeien! Alle zaden zijn onbehandeld en ongecoat en zodoende ook geschikt als uitgangsmateriaal voor het kweken van biologische bloemen.   

 

Hoeveel zaden per m2?

Ieder zakje bevat genoeg voor ca. 1 vierkante meter bloemen maar dit verschilt per soort. Hou altijd rekening met de grootte van de volwassen plant. Vaak zitten er meer zaden in, dus zaai niet het hele zakje in één keer. Verdeel het zaaien over circa 3 momenten. Zo verleng je het bloeiseizoen en kan je bij mislukking het nog eens te proberen. In principe groeit er uit één enkel zaadje een volledige plant dus geef de zaden voldoende ruimte om te kunnen groeien tot een volwassen plant!

 

Hoeveel zonuren hebben eenjarigen nodig?

Het meest ideaal voor eenjarigen is de volle zon ofwel meer dan 6 uur zomerzon per dag, liefst meer dan 8 uur. Hoe minder zon, hoe minder snel en uitbundig ze zullen bloeien.

 

Plantinstructie:

- Plant in vochtig gemaakte grond waaraan de zaden kleven voor de beste kieming.

- Druk de zaden lichtjes aan, maar bedek ze niet.

- Kweek in vruchtbare, goed waterdoorlatende grond.

- Geef ze een zonnige plek en voldoende bescherming tegen harde wind, eventueel ondersteunen.

- Regelmatig water geven.

 

Lees de uitgebreide plantinstructie voor bloemenzaden hier.

 

Meer informatie
Type product Bloemenzaden
Kleur Roze
Planttijd mei-juni
Bloeitijd juni-oktober
Geschikt als snijbloem Ja
Geschikt als droogbloem ja
Plantdiepte 0 cm
Hoogte plant 75 cm
Inhoud 1 zakje ≈ 0,2 gram ≈ 175 zaden
Kiemtijd 1-2 weken
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!