Cosmos Double Dutch white

Cosmos kan natuurlijk niet ontbreken in je bloementuin. Deze Cosmos Double Dutch White zal je niet teleurstellen. De witte bloemetjes blijven komen tot in het late najaar. De vlinders en bijen dansen er vrolijk omheen. Het is dus echt een bijen en -vlinderplant. Ook is de eenjarige zomerbloeier een ideale bloem voor in de pluktuin.

1 zakje ≈ 0,5 gram ≈ 65 zaden

Op voorraad
€ 2,95

Eenjarige bloemenzaden

Al onze bloemenzaden zijn geschikt als snijbloemen en worden ook door professionele bloementelers gebruikt. Een hoge kwaliteit staat voor een hoge kiemkracht en dus een hoog percentage dat zal bloeien. Ale zaden zijn eenjarig wat betekent dat er veel groeipower in zit: binnen 1 seizoen doorlopen ze alle stadia van zaadje naar plant met bloemen die weer zaden maken. De meeste bloemen geven maandenlang bloemen en vaak is het hoe meer je plukt hoe sneller ze groeien! Alle zaden zijn onbehandeld en ongecoat en ook geschikt als uitgangsmateriaal voor het kweken van biologische bloemen.

Plantinstructie:

- Plant in vochtig gemaakte grond waaraan de zaden kleven voor de beste kieming.
- Bedek de zaden met een dun laagje aarde van ca. 0,5 cm.
- Kweek in vruchtbare, goed waterdoorlatende grond.
- Geef ze een zonnige plek en voldoende bescherming tegen harde wind, eventueel ondersteunen.
- Regelmatig water geven

Knip de toppen af zodra de Cosmos plant 15-20 cm hoog is, om de planten wat bossiger te maken. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen. Cosmos kan vrij hoog worden dus zet de planten indien nodig vast tijdens het groeiseizoen.

Meer informatie
Type product Bloemenzaden
Planttijd april-mei
Bloeitijd juli-oktober
Kleur Wit
Ook wel genaamd: Cosmea, Cosmos Bipinnatus
Geschikt als snijbloem ja
Bijen en vlinder lokker ja
Plantdiepte 0,5 cm
Hoogte plant 120 cm
Inhoud 1 zakje ≈ 0,5 gram ≈ 65 zaden
Kiemtijd 2-3 weken
Groeitijd tot bloei 10-12 weken