Cosmos Velouette

Deze Cosmos Veloutte combineert mooi met zowel rode, oranje als roze tinten! De tweekleurige bloemen blijven bloeien tot in het late najaar. De vlinders en bijen dansen er vrolijk omheen. Cosmos is echt een bijen en -vlinderplant. Ook is de eenjarige zomerbloeier een ideale bloem voor in de pluktuin.

1 zakje ≈ 1 gram ≈ 100 zaden

Op voorraad
€ 3,95

Knip de toppen af zodra de plant 15-20 cm hoog is, om de planten wat bossiger te maken. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen. Cosmos kan vrij hoog worden dus zet de planten indien nodig vast tijdens het groeiseizoen.

 

Eenjarige bloemenzaden

Al onze bloemenzaden zijn geschikt als snijbloemen en worden ook door professionele bloementelers gebruikt. Een hoge kwaliteit staat voor een hoge kiemkracht en dus een hoog percentage dat zal bloeien. Alle zaden zijn eenjarig wat betekent dat er veel groeipower in zit: binnen 1 seizoen doorlopen ze alle stadia van zaadje naar plant met bloemen die weer zaden maken. De meeste bloemen geven maandenlang bloemen en vaak is het hoe meer je plukt hoe sneller ze groeien! Alle zaden zijn onbehandeld en ongecoat en zodoende ook geschikt als uitgangsmateriaal voor het kweken van biologische bloemen.   

 

Hoeveel zaden per m2?

Ieder zakje bevat genoeg voor ca. 1 vierkante meter bloemen, dit verschilt per soort. Vaak zitten er meer zaden dus zaai niet het hele zakje in één keer. Verdeel het zaaien over circa 3 momenten. Zo verleng je het bloeiseizoen en kan je bij mislukking het nog eens te proberen. In principe groeit er uit één enkel zaadje een volledige plant dus geef de zaden voldoende ruimte om te kunnen groeien tot een volwassen plant!

 

Hoeveel zonuren hebben eenjarigen nodig?

Het meest ideaal voor eenjarigen is de volle zon ofwel meer dan 6 uur zomerzon per dag, liefst meer dan 8 uur. Hoe minder zon, hoe minder snel en uitbundig ze zullen bloeien.

 

Plantinstructie:

- Plant in vochtig gemaakte grond waaraan de zaden kleven voor de beste kieming.

- Bedek de zaden met een dun laagje aarde van ca. 0,5 cm.

- Kweek in vruchtbare, goed waterdoorlatende grond.

- Geef ze een zonnige plek en voldoende bescherming tegen harde wind, eventueel ondersteunen.

- Regelmatig water geven.

 

Lees de uitgebreide plantinstructie voor bloemenzaden hier.

 

 

Meer informatie
Type product Bloemenzaden
Kleur Rood
Planttijd april-mei
Bloeitijd juli-oktober
Geschikt als snijbloem Ja
Bijen en vlinder lokker Ja
Plantdiepte 0,5 cm
Hoogte plant 90 cm
Inhoud 1 zakje ≈ 1 gram ≈ 100 zaden
Kiemtijd 1-2 weken
Groeitijd tot bloei 10-13 weken
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!