>1juli'24

Ice Cream

Ice Cream tulpen

Is het een tulp? is het een ijsje? het is allebei! Tulp Ice Cream heeft een wel heel bijzondere uitstraling voor een tulp. Dit is wat er gebeurt als je een dubbele witte tulp kruist met een dubbele rode tulp. In het begin ziet tulp Ice Cream er frisgroen uit en later verschijnt de roze-rode kleur en als de bloem langer bloeit, groeit de witte slagroom bovenop steeds groter. Het is een van de meest gefotografeerde tulpen in de Keukenhof vanwege zijn bijzondere uiterlijk. Maar tulp Ice Cream is ook een soort die laat bloeit, als de meeste andere tulpen al zijn uitgebloeid. Dus een heel mooi dessert voor je tuin in de late lente.

Tip: zet ze op een zonnige plek en geef ze regelmatig water als ze bijna bloeien. De Ice Cream tulpen hebben veel water nodig omdat ze van die grote bloemkoppen hebben.

Prijs per verpakking van 10 tulpenbollen.

Niet op voorraad
€ 7,49
  • Koop 5 voor € 6,99 en bespaar 7%
  • Koop 10 voor € 6,49 en bespaar 13%

Eigenschappen Ice Cream tulpen:

  • ✔︎ 10 tulpen per verpakking
  • ✔︎ Dubbelbloemig
  • ✔︎ Veranderd qua kleur tijdens het bloeien
  • ✔︎ Late voorjaarsbloeier
  • ✔︎ Laagblijvende tulp < 30 cm
  • ✔︎ Geschikt om in potten te planten
  • ✔︎ Gegarandeerd topkwaliteit

Mooi roze

Roze is de kleur waar je gelukkig en kalm van wordt. Dat wisten wij natuurlijk allang. Roze is niet voor niets onze lievelingskleur maar zeker ook die van onze klanten. Het leuke van roze is dat het eindeloze combinatiemogelijkheden heeft. Roze combineert goed met zowel harde kleuren als zachte kleuren, met zowel oranje, geel, paars als wit!

Ice Cream tulpen planten

De ice cream tulp plant je in het najaar, in de periode van oktober tot en met half december. Alle voeding zit al in de tulpenbol, dus het kan bijna niet misgaan. Plant tulpenbollen in groepen bij elkaar in perken of juist verdeeld in de border. Ook kunt u de tulpenbollen gemakkelijk planten tussen uw andere voorjaarsbloeiers en vaste planten. 

Tulpen bloeitijd

In de maanden april t/m mei staan de tulpen in bloei. Tulpenvelden zijn de populairste bloemenvelden in Nederland. Toeristen komen daarom massaal vanuit de hele wereld en uit eigen land naar Lisse toe gereisd.

Geschikt om in potten te planten

De Tulp Ice Cream is een laagblijvende tulp en is geschikt om in potten te planten. De tulp blijft zelfs goed in vorm bij stevige wind en bloeit vaak extra rijk. Bovendien heeft de tulp geen extra ondersteuning nodig. Tenslotte heb je minder grote en diepe potten nodig dan bij hogere soorten tulpen. Vanwege het gewicht dat de plant krijgt tijdens het groeien.

Wil je meer weten over tulpenbloemen en tulpenbollen, lees dan ook onze blogs:

Hou ons op de hoogte!

We krijgen zoveel positieve energie van al jullie leuke reacties en foto’s. Tag ons een keer op Instagram met de tag: #spreadtheloveforflowers

Als je ons volgt op Instagram of Facebook kun je het verhaal over onze tulpenbollen, onze kwekerij en de seizoenen volgen. Geniet van de prachtige Hollandse bloemenvelden. Ook geven wij handige tuintips en lichten we speciale variëteiten uit. Op Pinterest kan je alle mooie tulpen foto’s makkelijk bekijken en pinnen op je eigen bord.

Meer informatie
Type product Tulpenbollen
Kleur Roze
Planttijd september-december
Bloeitijd april-mei
Bloemvorm Dubbel
Bijen en vlinder lokker Ja
Lengte Kort < 30 cm
Aantal per verpakking 10 bollen
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!