Muscari

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Muscari van FAM Flower Farm

Wat zijn ze mooi, die muscari. Muscari wordt ook wel blauwe druifjes genoemd, hoewel er ook witte en roze druifjes zijn. Onze favoriet is de Pink Sunrise: een muscari in een unieke roze kleur. Prachtig om te combineren met andere bloembollen voor een mooie kleur in je tuin.

Het mooie blauwdruifje

Het zal je niet verbazen waarom de muscari ook wel roze, wit of blauw druifje wordt genoemd. De bloemen lijken namelijk net op kleine trosjes druiven. Ze behoren tot de eerste bloeiers in het voorjaar (maart, april en mei) en zorgen ervoor dat je tuin er fantastisch uitziet, zelfs als de rest van de natuur nog in winterslaap is. En wist je dat de blauwe druif niet alleen adembenemend mooi is, maar ook nog eens supermakkelijk te onderhouden? Ideaal!

Muscari planten

Zelfs als je geen groene vingers hebt, kun je gemakkelijk blauwe druifjes planten. Plaats de muscari op een plek in de zon of halfschaduw. Het planten doe je in 4 stappen:

1. Graaf een gat dat 2 tot 3 keer zo diep is als de hoogte van de bol.
2. Prik de bol met de punt omhoog in het gat. Plant de (blauwe) druifjes zo’n 10 cm van elkaar af.
3. Bedek de bollen weer met aarde.
4. Geef je net geplante muscari bollen wat water om de grond lekker vochtig te houden.

Roze, witte en blauw druifjes verzorgen

Zowel de witte druifjes als de roze en blauwe druifjes hebben dezelfde verzorging nodig. En die verzorging is niet heel intensief. Met een paar simpele handelingen kun je ervoor zorgen dat ze er tiptop uitzien en zelfs vermeerderen. Het meest voor de hand liggend is natuurlijk de muscari water geven. Je hoeft ze alleen water te geven als de grond droog aanvoelt. Te veel water is niet goed, dus je mag best zuinig zijn. Je wil natuurlijk niet dat de wortels gaan rotten. Wat ook belangrijk is, is dat je de dode bloemen wegknipt. Zo kan de energie van de bol naar nieuwe groei toe. Wil je de blauwe druifjes laten overwinteren? Zorg dan voor een laagje mulch in de herfst. Ze kunnen wel tegen een stootje, maar dit beschermt ze tegen de ergste vorst. 

Mix & match met een blauwdruifje

Blauwe druifjes zijn geweldig te combineren met andere vroege bloeiers, zoals tulpenbollen en narcissen, om een kleurrijk bloemenparadijs te creëren. Zo staat jouw tuin al (vanaf) het vroege voorjaar al in bloei. Wil je je tuin het hele jaar laten bloeien? Vul je tuin dan aan met bloemzaden en dahlia’s. Zo tover je je tuin ook nog eens om naar een pluktuin, waardoor je je altijd verse bloemen in huis kunt hebben.

Druifjes

Blauwe druifjes zijn een waanzinnige toevoeging aan elke tuin en daarom ook heel leuk om cadeau te geven. Bij FAM Flower Farm vind je de allerbeste kwaliteit blauwe druifjes om jouw tuin te laten stralen met hun betoverende schoonheid. Ook de vlinders en bijen zijn er dol op!

Muscari bestellen

FAM Flower Farm is dé plek waar je moet zijn voor de beste bloembollen, inclusief die prachtige blauwe druifjes. Het enige wat je hoeft te doen is de muscari te planten en een beetje liefde geven. Geniet elk jaar weer van een geweldige bloei van blauwe druifjes in jouw tuin!

Het verhaal van onze kwekerij

Regelmatig een dosis bloemengeluk ontvangen in je mailbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Op Instagram of Facebook blijf je op de hoogte van de nieuwste tips, geven we je een kijkje achter de schermen en geniet je van de mooiste bloemenfoto’s. Op Pinterest kan je alle mooie muscari foto’s bewaren voor tuininspiratie.