Phlox

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Phlox – ook wel als flox geschreven - zijn prachtige, levendige bloemen die al sinds de oudheid bestaan. Ze zijn om vele redenen populair en zijn een hedendaagse favoriet in de tuinwereld geworden.

Wat is een phlox plant?

De phlox is een soort bloem die behoort tot de Polemoniaceae familie. Phlox bloemen komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika en komen voor in verschillende kleuren, waaronder wit, roze, paars en rood. Phlox zijn populaire bloemen omdat ze relatief gemakkelijk te kweken en te onderhouden zijn. Ze produceren ook veel bloemen, waardoor ze ook ideaal zijn als snijbloemen.

Phlox Grandiflora

Waarom is de flox zo populair?

Phlox bloemen zijn populair omdat ze erg opzichtig zijn en een zoete geur hebben. Ze zijn er in verschillende kleuren. Wij verkopen ze in crèmegele, oranje en een beetje rode of paarse tint.

Geschiedenis van de phlox

De phlox plant is een prachtige, geurige bloem die al eeuwenlang bestaat. De bloem komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. De phlox werd voor het eerst ontdekt door Europese kolonisten in de jaren 1600. Sindsdien is zij op grote schaal gecultiveerd en nu een populaire keuze voor vele tuinen over de hele wereld.

Er zijn tientallen verschillende soorten phlox, maar ze hebben allemaal enkele gemeenschappelijke kenmerken. Phlox bloemen zijn typisch groot en opzichtig, met vijf bloemblaadjes in stervorm. Dit ziet er heel mooi en bijzonder uit.

De geschiedenis van de flox is fascinerend. Deze bloemen zijn gebruikt in alles van religieuze ceremonies tot medische behandelingen. Ze werden gebruikt als medische behandelingen omdat ze verschillende gezondheidsproblemen behandelen. De wortels van de flox worden gebruikt om pijnen te verminderen en verkoudheid tegen te gaan.

Ze werden ook gebruikt om maagpijn bij baby's en andere problemen met de maag te verminderen, om thee te zetten en eczeem te behandelen. Tegenwoordig zijn ze nog steeds populair vanwege hun schoonheid en hun symboliek.

Phlox planten en verzorgen

Je kunt de bloemzaden van de phlox planten in de lente of in de herfst. Het planten is heel eenvoudig. Alles wat je nodig hebt is een goed gedraineerde plek in je tuin die veel zonlicht krijgt. Zodra je de perfecte plek hebt gevonden, schoffel je de bovenste laag van de grond los en maak je 2 of 3 ondiepe groeven van ongeveer 0,5 cm diep, waarin de zaden kunnen worden gezaaid.

Zaai de zaden ongeveer 1 of 2 cm diep. Probeer de zaden spaarzamer te zaaien, dan groeien ze niet in kluiten. Bedek de zaden met een laagje zand van dezelfde dikte als het zaad.

De phlox maakt een rustperiode door tijdens de wintermaanden. Je hoeft de bloem dan geen water te geven, tenzij je ze in huis overwintert. De phlox bloeit van juli tot september of oktober.

Phlox Cherry

De phlox combineren

De phlox bloeit rond dezelfde tijd als dahlia's. Daarom zijn ze perfect met elkaar te combineren. De kleuren van de flox komen goed uit met roze dahlia's of rode dahlia's. Bekende bloemzaden die je kunt combineren met de phlox zijn de amaranthus of de zinnia.

Langer genieten van bloemen in je tuin? Plant narcissen- of tulpenbollen dan in oktober om eerder en langer van je tuin te genieten.

Het verhaal van FAM Flower Farm

Lees het verhaal van onze familie kwekerij op Instagram, Facebook en Pinterest. Hier vind je ook nog meer foto’s van onze bloemen en een kijkje in onze kwekerijen. Wist je dat je onze bloemenvelden ook in het echt kunt bezoeken?