Bloembollen

De bloembollen webshop gaat open op 1 juli 2024

Als je inlogt of een account aanmaakt, kan je alvast je wensenlijstje maken. Bekijk ook onze collectie met bloemenzaden

Producten 81-100 van 111

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Producten 81-100 van 111

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Je kent ze vast wel: voorjaarsbollen. Van die prachtige tulpen, narcissen en muscari die het begin van het voorjaar vieren. Welke is jouw favoriet?

Bloembollen soorten

Eigenlijk is een bloembol heel bijzonder. In de bol is namelijk alles aanwezig om de plant op het juiste moment uit te laten komen. Kortgezegd zijn er 2 soorten bloembollen: voorjaarsbollen en zomerbloeiende bollen. De voorjaarsbollen plant je in de herfst en de zomerbollen plant je in het voorjaar. Als je verschillende soorten bloembollen en -knollen met elkaar combineert, kan je het hele jaar genieten van prachtige bloemen in je tuin.

Bloembollen vs. knollen

Technisch gesproken zijn veel populaire bloembollen geen echte bollen. Zo zijn dahlia’s bijvoorbeeld geen bollen, maar knollen. Het grote verschil zit ‘m in de manier van voedselopslag. Bij een knol wordt het reservevoedsel namelijk opgeslagen in de vlezige wortel of de stengel.

Voorjaarsbollen

De meest bekende en populaire voorjaarsbollen zijn tulpenbollen, narcissen en muscari. Deze bloembollen kunnen geplant worden in het najaar, van oktober tot half december. Het unieke aan deze bollen is dat ze een koude periode nodig hebben om te kunnen groeien. De bloembollen zullen tussen februari en mei bloeien. Goed om te weten: het hangt van de temperatuur in het voorjaar af wanneer ze precies bloeien.

Bloembollen planten

Over het algemeen moet je bloembollen planten op een diepte die ongeveer 3 keer hun hoogte is. Omdat onze bloembollen best groot zijn, is dit meestal 15 cm. Een bol van 2 cm hoog moet dus op een diepte van ongeveer 6 cm geplant worden. De punt van de bol moet omhoog wijzen en de bolle kant, waar de wortels uitgroeien, naar beneden. Plant de bollen zo’n 15 cm uit elkaar. Vergeet niet om de bollen wat water te geven als de grond erg droog is zo kunnen ze snel wortels maken en zijn ze beter beschermd tegen weersinvloeden.

bloembollen

Bloembollen verzorgen

Je hoeft bloembollen niet elke dag water te geven. Ze hebben water nodig als de grond droog is. Als tulpen bloeien regelmatig watergeven als het niet regent, zeker de tulpen met grote bloemen kunnen dan wel wat vocht gebruiken anders drogen de bloemkoppen uit en komen ze niet tot volle bloei.

Bloembollen overwinteren

Als tulpenbollen zijn uitgebloeid, kan je de voorjaarsbollen het beste uit de tuin scheppen en weggooien. Het tweede jaar bloeien ze namelijk een stuk minder uitbunding. Wil je ze toch graag opnieuw laten bloeien? Dat leze in ofnze blog over uitgebloeide tulpen.

Narcissen kan je daarentegen laten verwilderen in de tuin. Je laat ze gewoon helemaal uitbloeien, de bloemen drogen dan vanzelf op. De plant laat je staan en als deze helemaal is afgestorven in juli, kan je het loof eventueel afknippen of afschoffelen. Alle energie van de plant zit dan in de bol opgeslagen voor volgend seizoen. Volgend jaar kan je dan genieten van nóg meer bloemen.

Heb je muscari in de tuin? Die kan je ook gewoon in de grond laten zitten. Deze bloembollen kunnen namelijk goed tegen de vorst. Je kunt voor de zekerheid een laagje mulch (bladeren) eroverheen leggen zodat ze ook een strenge winter zullen overleven.

Onze favoriete bloembollen

Je kunt bij FAM Flower Farm verschillende bollen kopen, namelijk tulpenbollen, narcissenbollen en muscaribollen. Kan je niet kiezen uit al dat moois? We zetten onze lievelingsbloembollen op een rijtje.

Tulpen

We houden van roze, dus het zal je niet verbazen dat roze tulp Milkshake één van onze favorieten is. Geen fan van roze? Dan is de klassieke dubbele tulp Double Twist wel iets voor jou. Je vindt tulpen niet alleen in verschillende kleuren, maar ook in verschillende vormen. Denk bijvoorbeeld aan gefranjerde tulpen. De witte tulp Noordeinde is één van de populairste.

Narcissen

Wist je dat narcissen ook verschillende bloemvormen hebben? De prachtige narcis Rip van Winkle is met zijn grappige kuif bijna niet meer te herkennen als narcis. De populaire Tête á Tête narcis groeit zonder veel verzorging en is een typische gele narcis die snel verwilderd. Maar ook witte narcissen worden steeds populairder, denk bijvoorbeeld aan de prachtige Mount Hood. Omdat deze bloemen verkrijgbaar zijn in wit, geel, oranje en crème, is het ook leuk om ze allemaal met elkaar te combineren.

Muscari

De muscari staat ook wel bekend als blauwe druifjes, maar je vindt ze ook in het roze en wit. Onze favoriet is de zachtroze Pink Sunrise. Een unieke bloem die ook nog eens jarenlang meegaat.  

Bloembollen kopen?

Wil je bloembollen kopen? Je kunt van 1 juli t/m begin december bloembollen bestellen bij FAM Flower Farm. Daarnaast vind je ook bloemzaden dahlia’s en handige accessoires in ons assortiment. Combineer verschillende bloemen met elkaar voor een prachtige bloementuin.

Volg onze kwekerij

Als je ons volgt op Instagram of Facebook, blijf je op de hoogte van de nieuwste tips, geven we je een kijkje achter de schermen en geniet je van de mooiste bloemenfoto’s. Op Pinterest kan je al onze foto’s bewaren voor tuininspiratie.

 

Bloembollen

De bloembollen webshop gaat open op 1 juli 2024

Als je inlogt of een account aanmaakt, kan je alvast je wensenlijstje maken. Bekijk ook onze collectie met bloemenzaden