Welke bloemenzaden zijn winterhard?

Aster bloemzaad
Bezig met laden...
Welke bloemenzaden zijn winterhard?

Welke bloemenzaden zijn winterhard?

Wil je weten welke bloemenzaden bestemd zijn voor de winter? In deze blog gaan we dieper in op welke bloemenzaden winterhard zijn en welke niet.

 

Wat is winterhard?

Winterhard betekend dat een plant in staat is om de kou en vorst van de winter te weerstaan. De meeste bloemenzaden zijn niet winterhard, maar er zijn een aantal bloemenzaden die de winter wel kunnen overleven.

Om te bepalen of een plant winterhard is, moet met veel factoren rekening worden gehouden. Sommige planten zijn beter bestand tegen koud weer dan andere, en sommige kunnen een bevroren toestand overleven.

Is phlox winterhard?

De bloeiperiode van de phlox is in de zomer, in de winter behoudt de plant zijn bladeren niet. Maar is phlox winterhard? Deze plant kan zelfs in de meest koude winters overleven. Dit komt doordat phlox een sterke wortelstok heeft. Ook is de plant vorstbestendig. Ze kunnen dus de winter wel overleven, maar ze hebben dan geen bladeren en geen bloemen.

De phlox is erg makkelijk om te groeien en te onderhouden. Ze krijgen ook heel veel bloemen en zijn perfect om te gebruiken in boeketten.

Zijn zinnia’s winterhard?

Zinnia is een prachtige bloem die helpt bij het aanleggen van borders en andere tuinornamenten. Het is een zeer populaire bloem om kleur toe te voegen aan elke tuin. Zinnia’s zijn gemakkelijk te kweken en onderhouden, maar zijn zinnia’s winterhard? Velen vragen zich dat af.
Zinnia is niet winterhard. De plant kan beschadigd raken door vorst of sneeuw. Als je zinnia zaden of zaailingen buiten plant, zorg dan dat er geen kans op vorst meer is. Anders is het verstandig om je zinnia’s binnen te houden totdat het warmer wordt.

Zinnia Zinderella peach

Is cosmea winterhard?

Cosmea wordt ook wel cosmos genoemd. Cosmea’s hebben een lange stengel en zijn dus goed om te gebruiken als snijbloemen. Wij verkopen roze, rode en witte varianten van de cosmea bloem. Maar kan je de cosmea in de winter makkelijk laten staan, is cosmea winterhard?

Cosmea’s zijn niet erg winterhard. Zij geven de voorkeur aan warm weer en verdragen geen vorst. Cosmea’s kun je het beste in het voorjaar of de zomer planten, wanneer de laatste nachtvorst geweest is.

Is delphinium winterhard?

Delphiniums houden van de zon, plant ze dus op een plek waar ze veel on kunnen krijgen. De delphinium word ook wel ridderspoor genoemd.

De plant bloeit in het begin van de zomer en nog een keer laat in de zomer of in het begin van de herfst. Maar is delphinium winterhard? Ja, de delphinium is een winterharde plant. Hij bloeit alleen in de zomer, maar hij kan de winter wel doorstaan. In de winter heeft de plant geen bladeren, ze zijn dus niet wintergroen.

Andere soorten

Er zijn ook nog allerlei andere verschillende soorten bloemenzaden. De soorten die wij ook nog verkopen zijn de aster, amaranthus en juffertje in het groen.

De aster plant is ook winterhard. De zaden zijn eenjarig. Het tweede jaar groeien er nieuwe planten uit de zaden die de andere plant heeft achtergelaten. Ze zijn niet wintergroen, dit houdt in de ze in de winter geen bladeren meer hebben. De aster bloeit in de zomer.

De amaranthus is niet winterhard. De zaden van de bloem zijn rijk aan voedingsstoffen en mineralen die ervoor zorgen dat je tuin gezond blijft. Een van onze favorieten is de amaranthus velvet curtains.

Juffertje in het groen (nigella) is winterhard. De plant wordt ook wel “love in a mist” genoemd. De plant is erg makkelijk om te verzorgen. Juffertje in het groen trekt bijen en vlinders aan, deze bloem is dus perfect als je graag wil dat vlinders en bijen jouw tuin komen bezoeken.

 

Winterharde bloemenzaden