Zinnia

Zinnia Zinderella Peach

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Zinnia

De zinnia is een echte aanwinst voor je tuin en ze zijn ook nog eens heel gemakkelijk te kweken. Al onze zinnia zaden zijn eenjarig. Binnen één seizoen groeien ze van een klein zaadje uit tot een volwassen plant met bloemen.

Geschiedenis van de zinnia bloem

De zinnia bloem is onderdeel van de zogenaamde Asteraceae - ook wel zonnebloem - familie en komt oorspronkelijk uit Mexico.

Zinnia’s zijn vernoemd naar Johann Gottfried Zinn, een achttiende-eeuwse Duitse botanicus die gespecialiseerd was in medische planten. De zinnia werd in de 19e eeuw een populaire tuinbloem vanwege haar brede kleurenpalet en haar vermogen om zelfs bij warm zomerweer te bloeien.

Zinnia Peach

Zinnia zaden planten

De zinnia is gemakkelijk te kweken en is dus perfect voor de tuinier met twee linker handen. De plant geeft de voorkeur aan volle zon en goed gedraineerde grond. Zorg er dus voor dat de bloem veel zonlicht en voldoende water kan krijgen.

Zaai de zaden ongeveer een halve centimeter diep en ongeveer 12 centimeter uit elkaar (dit is ongeveer 30-31 centimeter). Zo krijgen ze genoeg ruimte om te groeien en om water uit de grond te halen.

De zinnia verzorgen

Geef de plant water als de grond droog aanvoelt. Als de grond nog nat aanvoelt, heeft de zinnia nog geen water nodig.

Zinnia bloemen houden van volle zon, dus zorg ervoor dat ze bij voorkeur zes tot acht uur zonlicht per dag krijgen. Het beste is om de zinnia zaden elke vier weken te bemesten met een organische meststof of met lavameel. Dit verbetert de grond en versterkt de plant.

Je kunt de planten afknippen (toppen) zodat ze sneller gaan groeien. Knip dode zinnia’s regelmatig af zodat de bloemen blijven bloeien.

Tip: door kopertape te gebruiken, kan je voorkomen dat slakken en naaktslakken de bloemen opeten. Als slakken of naaktslakken op de tape lopen, krijgen ze een kleine shock. Dit zorgt ervoor dat de slakken meteen weggaan en niet meer terugkomen.

Wanneer bloeit de zinnia?

Je kunt de zinnia zaden planten als de kans op vorst voorbij is. Dit is vaak rond half mei. Ze zullen bloeien van juli tot september. Tegelijk met zinnia's kun je dahliaknollen planten, deze bloeien in juli. Deze twee staan prachtig bij elkaar.

In oktober tot half december kan je narcissenbollen en tulpenbollen planten. De narcissen bloeien in februari, maart of april en de tulpen in april of mei. Dit tot de eerste nachtvorst in oktober of november.

Zinnia Elegans Gestro

Verschillende combinaties

Wij verkopen zinnia's met oranje, groene en roze kleuren. Je kunt de verschillende kleuren met elkaar combineren. Maar je kunt de zinnia natuurlijk ook combineren met dahliaknollen. Rode dahlia's en gele dahlia's hebben een prachtige kleur en passen mooi bij de zinnia.

FAM Bloemenkwekerij

Bloemzaden koop je online bij FAM Flower Farm. Je kunt ons ook volgen op Instagram, Facebook en Pinterest. Bekijk op onze socials onze prachtige foto's van onze bloemen en onze kwekerij. En wist je dat je onze dahlia en bloemenvelden ook kunt bezoeken?