Rode Dahlia

Rode Dahlia banner

14 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

14 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Rode dahliaknollen

Met rode dahlia's van onze eigen kwekerij geef je je tuin een prachtig kleurcontrast. 

Rood trekt gelijk de aandacht, rood is namelijk een drukke kleur en allesbehalve rustgevend. Daarom zijn verkeerslichten rood. Rood roept sterke gevoelens op. Het verhoogt zelfs de hartslag en je bloeddruk! Maar dat is niet het enige: het roept namelijk sterke gevoelens op zoals passie en boosheid. Het is daarom ook niets voor niets de kleur van liefde.

Dahlia-Frost-Nip

Het bijzondere van de rode dahlia

insecten zien geen rood, bloemen hebben daarom hun kleur aangepast zodat ze wel worden gevonden door de bijen en vlinders. Dit is ook de reden dat er zo weinig rode bloemen groeien in Nederland. Volledig rode dahlia's zijn dus minder geschikt voor een vlinder- en bijentuin.

Betekenis rode dahlia

De rode dahlia staat symbool voor kracht. Dahlia's zijn dus ook mooi om te geven als beterschapscadeau of als iemand een nieuwe mijlpaal in zijn/haar leven heeft bereikt. 

Naast de mooie betekenis van de rode dahlia zijn ze ook gewoonweg erg mooi. In iedere tuin horen eigenlijk warme kleuren, waardoor rode dahlia's onmisbaar in je tuin zijn.

Tip: plant ook wat rode snijbloemen voor op tafel bij een romantisch etentje. Dat bespaart je weer een ritje naar de bloemist.

Soorten rode dahlia's

Een rode dahlia geeft een mooi kleurcontrast in iedere border. Ze zijn aandachttrekkers die voor vuurwerk in je tuin zorgen. Er zijn verschillende soorten rode dahlia's, zoals de donkerrode dahlia Jowey Mirella. Deze prachtige bol heeft een stoere rode kleur. De populairste rode dahlia is de Frost Nip, een ware koningin in je tuin. Ze kleurt bijzonder goed met roze en rode tinten maar ook met pastel en oranje. 

Combinaties

Rode dahlia's zijn prachtig om te combineren met bijvoorbeeld witte dahlia's voor een groot contrast. Of wat dacht je van gele dahlia's? Voor een mooi, iets minder opvallend contrast. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om verschillende soorten bijzondere dahlia's met elkaar te combineren, of combineer ze met rode tulpen.

Rode dahliaknollen bestellen

Rode dahlia's zijn vanaf 1 januari t/m 1 juni te koop bij FAM Flower Farm. De dahliaknollen komen van onze eigen kwekerij, waar we meer dan 100 verschillende soorten dalia's kweken. Je kunt ze eenvoudig via onze webshop bestellen en ze worden per post thuis geleverd. Bij elke bestelling ontvang je ons magazine met een planthandleiding, handige tips en inspiratie.

Bij het afrekenen kan je kiezen wanneer je de knollen wilt ontvangen. Als je ze alvast wilt oppotten en voortrekken dan kan je ze in april al ontvangen. Dan bloeien ze eerder en hebben de slakken minder kans om je verse planten op te eten. Je kunt ook voor mei kiezen, zodat je ze meteen buiten in de tuin kunt planten. 

Dahliaknollen planten

Dahlia’s groeien het beste in de warmte. Dit komt waarschijnlijk doordat de bloem oorspronkelijk uit Mexico komt. Dahlia's kunnen in bijna elke grondsoort groeien. Het is belangrijk dat de grond niet te droog is. Plant de knollen in het voorjaar, als het niet meer vriest. Dit is meestal vanaf half mei. Plant de knol ongeveer 2 cm diep, zodat de knol warmte opvangt en ze zullen vanaf juli tot de eerste nachtvorst in oktober of november bloeien.

Je kunt dahlia's ook in potten planten. Hiervoor zijn lagere soorten dahlia's perfect. De enkelbloemige dahlia's met een open hart zijn echte vlinder- en bijenlokkers.

Rode Dahlia

Verzorging van dahlia's

Dahlia's zijn niet moeilijk om te verzorgen. Ze hebben alleen regelmatig water nodig als het droog is. Ondersteun hogere dahlia's tegen heftige wind of top ze om ze lager te houden. In het najaar, als de dahlia's zijn uitgebloeid, moeten de dahlia's de grond uit. Winterharde dahlia's bestaan namelijk helaas niet. Dahliaknollen in de grond blijven als het een warme winter wordt. 

Volg het verhaal van onze familie kwekerij

Als je ons volgt op Instagram of Facebook kun je het verhaal over onze dahliaknollen, onze kwekerij en de seizoenen volgen. Geniet van de prachtige Hollandse bloemenvelden. Ook geven wij handige tuintips en lichten we speciale variëteiten uit. Op Pinterest kan je alle mooie dahlia’s foto’s makkelijk bekijken en pinnen op je eigen bord.