Witte Dahlia

15 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

15 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Witte dahliaknollen

"Koop witte dahlia, iets speciaals voor achterin de border. Direct vanuit onze kwekerij verstuurd naar huis."

Een witte dahlia is oogverblindend mooi, het lijkt wel alsof ze uit een sprookje komen. De witte bloemen trekken gelijk de aandacht en bewondering in de border. Ideaal dus als je achter in de tuinborder iets bijzonders wilt toevoegen.

Waarom zijn witte dahlia's zo populair?

Witte bloemen stralen rust uit en staan symbool voor vrijheid. Ook is het tijdloos met eindeloze combinatiemogelijkheden. Het trekt de aandacht, en valt erg in de smaak. De dahlia Cafe au Lait, is niets voor niets de populairste bloem uit ons assortiment. De witte dahlia's worden vaak gebruikt in bruidsboeketten, omdat wit wordt geassocieerd met licht, goedheid en puurheid. Je kunt er grote gewaagde boeketten van maken, maar ook boeketten die zacht en bescheiden zijn. Witte dahlia's zijn mooi te combineren met pastelkleurtjes, zoals de oranje-rode dahlia Frost Nip.

Dahlia's zijn geweldige zomerbloeiers die maandenlang alles geeft wat ze heeft. Dahlia’s zijn knolvormige vaste planten. Ze zijn meerjarig, sommige mensen hebben dezelfde knollen al 30 jaar ieder jaar lang. Vanuit 1 dahliaknol groeit 1 grote plant die maandenlang bloeit en wel tientallen bloemen geeft. Hoe meer bloemen je van de plant knipt hoe meer nieuwe knoppen weer gaan bloeien. Uitgebloeide bloemen kun je wegknippen. Of je kan verse bloemen snijden voor in huis of op de tuintafel. Zodat je dubbel zoveel van ze kan genieten.

Dahlia combinatiemogelijkheden

Dahlia's hebben allerlei verschillende vormen en kleuren

Er zijn verschillende soorten dahlia in allerlei vormen en kleuren. Zoals: de pompon, bal, dinnerplate, dubbelbloemige of enkele dahlia’s, decoratief, cactusdahlia. De roze dahlia's en de witte dahlia's zijn zeer geliefde kleuren.

Dahliaknollen worden ook wel dahliabollen of dahlia bloembollen genoemd. Kies eenvoudig uw favoriete soorten met de filters op onze webshop. Lagere soorten dahlia's zijn perfect geschikt voor potten. En hogere soorten dahlia's zijn ideale snijsoorten voor pluktuinen vanwege de lange stelen met veel mooie bloemen. Sommige dahlia's zijn echte vlinder- en bijenlokkers, dit zijn de enkelbloemige dahlia's met een open hart.

Witte dahliaknollen bestellen

Dahliaknollen kunnen gemakkelijk worden besteld op onze webshop. We hebben een assortiment met meer dan 100 verschillende soorten. Wij leveren deze per post aan huis zodra het tijd is om de knollen te planten. Ook zit er bij elke bestelling ons magazine inbegrepen. In het magazine staat een planthandleiding en allerlei handige tips en inspiratie.

Bij het afrekenen kan je kiezen wanneer je de knollen wilt ontvangen. Als je ze alvast wilt oppotten en voortrekken dan kan je ze in april al ontvangen. Dan bloeien ze eerder en hebben de slakken minder kans om je verse planten op te eten. Je kunt ook voor mei kiezen, zodat je ze meteen buiten in de tuin kunt planten. 

Wanneer witte dahliaknollen kopen?

Vanaf 1 januari t/m 1 juni zijn de knollen te koop bij FAM Flower Farm.

Wanneer witte dahliaknollen planten?

Dahlia’s zijn geweldige zomerbloeiers die oorspronkelijk uit Mexico komen. Ze houden van warmte. De knollen groeien in bijna elke grondsoort. De grond moet alleen wel goed waterdoorlatend zijn en vooral niet te droog zijn. Plant de knol ongeveer 2 cm onder de oppervlakte. Hierdoor voelt de knol de warmte van de zon. De ideale planttijd is in het voorjaar als de kans op vorst voorbij is. Dus vanaf half mei of tot uiterlijk half juni. Ze bloeien vanaf juli tot de eerste nachtvorst in oktober of november.

Verzorging van witte dahlia's

De knollen hebben weinig verzorging nodig, als het droog is regelmatig water geven. En hogere dahlia's moeten ondersteund worden zodat ze stevig blijven staan bij heftige wind. Het is een optie om de plant lager te houden, door ze te toppen. Hierdoor wordt de plant breder en komen er meer bloemen.

Winterharde dahlia's bestaan helaas niet. De knollen in de grond kunnen een warme winter redelijk overleven. Maar bij een strenge winter zullen veel knollen de temperaturen niet overleven. Als je ze wilt overhouden moeten ze voor de vorst de grond uit.

Wil je meer weten over dahliaknollen, lees dan ook onze blogs:

Volg het verhaal van onze familie kwekerij

Als je ons volgt op Instagram of Facebook kun je het verhaal over onze dahliaknollen, onze kwekerij en de seizoenen volgen. Geniet van de prachtige Hollandse bloemenvelden. Ook geven wij handige tuintips en lichten we speciale variëteiten uit. Op Pinterest kan je alle mooie tulpen foto’s makkelijk bekijken en pinnen op je eigen bord.