Dinnerplate Dahliaknollen

Cadeau bij bestelling
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Dinnerplate dahliaknollen

"Bestel hier ons populairste variëteit: de dinnerplate dahlia. Direct vanuit onze kwekerij verstuurd naar huis."

De dinnerplates ook wel de superdahlia of de reuze dahlia genoemd. Verreweg de meest populaire variëteit. De schotelgrote bloemen met een hoog fluffy-gehalte. Neem één dahlia van deze klasse en je hebt je punt gemaakt. Niemand kan eromheen: wow, wat een bloemen zijn dat! Ze worden minimaal 20 centimeter groot en kunnen een heel gezicht verbergen.

De dinnerplate dahlia’s behoren tot de langer uitgroeiende dahliasoorten, en hebben extra ondersteuning nodig zodra de plant gaat groeien. Een optie is een bamboestok van het tuincentrum. Met binddraad knoop je de groeiende plant steeds een stukje verder aan de stok. Rubber binddraad is het meest vriendelijk voor de plant.

TIP: Zet de ondersteuning tegelijk met het planten van de knol in de pot, dan weet je zeker dat je de knol later niet beschadigt of zelfs doorboort.

DInnerplate Dahlia

Dahliaknollen bestellen

Dahliaknollen kunnen gemakkelijk worden besteld op onze webshop. We hebben een assortiment met meer dan 100 verschillende soorten. Wij leveren deze per post aan huis zodra het tijd is om de knollen te planten. Ook zit er bij elke bestelling ons magazine inbegrepen. In het magazine staat een planthandleiding en allerlei handige tips en inspiratie.

Bij het afrekenen kan je kiezen wanneer je de knollen wilt ontvangen. Als je ze alvast wilt oppotten en voortrekken dan kan je ze in april al ontvangen. Dan bloeien ze eerder en hebben de slakken minder kans om je verse planten op te eten. Je kunt ook voor mei kiezen, zodat je ze meteen buiten in de tuin kunt planten. Onze webshop met bloembollen bevat niet alleen dahliaknollen, maar ook tulpenbollen, narcissenbollen en bloemenzaden. Deze voorjaarsbloeiers en zomerbloeiers zijn de meest populaire bloembollen en knollen voor de tuin.

Wanneer dahliaknollen kopen?

Vanaf 1 januari t/m 1 juni zijn de knollen te koop bij FAM Flower Farm.

Welke soorten dahlia's zijn er?

Er zijn verschillende soorten dahlia in allerlei vormen en kleuren. Zoals: de pompon, bal, dubbelbloemige of enkele dahlia’s, decoratief, cactusdahlia. De roze dahlia's en de witte dahlia's zijn zeer geliefde kleuren.

Dahliaknollen worden ook wel dahliabollen of dahlia bloembollen genoemd. Kies eenvoudig uw favoriete soorten met de filters op onze webshop. Lagere soorten dahlia's zijn perfect geschikt voor potten. En hogere soorten dahlia's zijn ideale snijsoorten voor pluktuinen vanwege de lange stelen met veel mooie bloemen. Sommige dahlia's zijn echte vlinder- en bijenlokkers, dit zijn de enkelbloemige dahlia's met een open hart.

Wanneer dahliaknollen planten?

Dahlia’s zijn geweldige zomerbloeiers die oorspronkelijk uit Mexico komen. Ze houden van warmte. De knollen groeien in bijna elke grondsoort. De grond moet alleen wel goed doorlatend zijn maar ook niet te droog zijn. Plant de knol ongeveer 2 cm onder de oppervlakte. Hierdoor voelt de knol de warmte van de zon. De ideale planttijd is in het voorjaar zodra de kans op vorst voorbij is (na de IJsheiligen). Dus vanaf half mei of tot uiterlijk half juni. Ze bloeien vanaf juli tot de eerste nachtvorst in oktober of november.

Verzorging van Dahlia's

De knollen hebben weinig verzorging nodig, als het droog is regelmatig water geven. En hogere dahlia's moeten ondersteund worden zodat ze stevig blijven staan bij heftige wind. Het is een optie om de plant lager te houden, door ze te toppen. Hierdoor wordt de plant breder en komen er meer bloemen. Klik hier voor meer tips.

Dahlia’s zijn knolvormige vaste planten. Ze zijn meerjarig, sommige mensen hebben dezelfde knollen al 30 jaar ieder jaar in bloei. Winterharde dahlia's bestaan helaas niet. De knollen in de grond kunnen een warme winter redelijk overleven. Maar bij een strenge winter zullen veel knollen de temperaturen niet overleven. Als je ze wilt overhouden moeten ze voor de vorst de grond uit. Lees hier meer over dahlia’s overwinteren.

Drijfschalen met dinnerplate dahia

  • - Knip van dahliabloemen de steel af en leg ze in een leuke teil, grote glazen vaas of ovenschaal met water. Dahlia’s blijven vanzelf mooi rechtop drijven. Eventueel kun je er nog wat drijfkaarsen aan toevoegen.
  • - Heb je 1 heel grote dinnerplatedahlia, leg deze dan op een mooi bord of platte schaal met een klein laagje water erin, of enkele in een diepe kom bij elkaar. Heb je een vijver dan kun je ook hierin eenvoudig wat bloemen laten ronddrijven.
  • - Ververs het water regelmatig. 

Volg het verhaal van onze familie kwekerij

Als je ons volgt op Instagram of Facebook kun je het verhaal over onze dahliaknollen, onze kwekerij en de seizoenen volgen. Geniet van de prachtige Hollandse bloemenvelden. Ook geven wij handige tuintips en lichten we speciale variëteiten uit. Op Pinterest kan je alle mooie tulpen foto’s makkelijk bekijken en pinnen op je eigen bord.