Roze Dahlia

Producten 1-20 van 35

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Producten 1-20 van 35

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Roze dahliaknollen

"Koop roze dahlia voor eindeloze combinatiemogelijkheden. Direct vanuit onze kwekerij verstuurd naar huis."

Van roze word je gelukkig en kalm. Dat wisten wij natuurlijk al. Roze is niet voor niets onze lievelingskleur maar zeker ook die van onze klanten. Een roze dahlia heeft een mooie, zachte, romantische uitstraling. Ook zijn roze dahlia's heerlijke blikvangers in je tuin. Het leuke van roze is dat het eindeloze combinatiemogelijkheden heeft. Roze combineert goed met zowel harde kleuren als zachte kleuren, met zowel oranje, geel, paars als wit! De roze dahlia Jowey Winnie is een van onze persoonlijke favorieten. Steeds meer liefhebbers ontdekken dit bijzondere soortje. Dahlia Jowey Winnie heeft een geweldig kleurenspectrum en is een prima snijbloem.

Waarom zijn roze dahlia's zo geliefd onder de vrouwen?

We kunnen er eigenlijk vrij weinig aan doen als vrouw zijnde. De voorliefde voor roze is te herleiden naar ons verleden als jagers en verzamelaars. Vrouwen hadden de taak als verzamelaar en zochten vooral naar rijpe vruchten. De rijpe vruchten hadden voornamelijk roodachtige tinten. Dus vandaar dat wij vrouwen zoveel van roze houden! En waarom houden vrouwen van dahlia's? De dahlia heeft iets bijzonders. Ze heeft de X-factor. Ze is een excentrieke diva, maar ook een wiskundig wonder. De dahlia, dat is een bloem die in het oog springt. Ze heeft duizenden gezichten en evenzovele gedaantes. Ze toont zich in talloze kleuren, in excentrieke vormen. En wat is ze gul. Maandenlang geeft ze alles wat ze heeft! 

Dahlia Jowey Winnie

Dahlia's hebben allerlei verschillende vormen en kleuren

Er zijn verschillende soorten dahlia in allerlei vormen en kleuren. Zoals: de pompon, bal, dinnerplate, dubbelbloemige of enkele dahlia’s, decoratief, cactusdahlia. De roze dahlia's en de witte dahlia's zijn zeer geliefde kleuren.

Dahliaknollen worden ook wel dahliabollen of dahlia bloembollen genoemd. Kies eenvoudig uw favoriete soorten met de filters op onze webshop. Lagere soorten dahlia's zijn perfect geschikt voor potten. En hogere soorten dahlia's zijn ideale snijsoorten voor pluktuinen vanwege de lange stelen met veel mooie bloemen. Sommige dahlia's zijn echte vlinder- en bijenlokkers, dit zijn de enkelbloemige dahlia's met een open hart.

Roze dahliaknollen bestellen

Dahliaknollen kunnen gemakkelijk worden besteld op onze webshop. We hebben een assortiment met meer dan 100 verschillende soorten. Wij leveren deze per post aan huis zodra het tijd is om de knollen te planten. Ook zit er bij elke bestelling ons magazine inbegrepen. In het magazine staat een planthandleiding en allerlei handige tips en inspiratie.

Bij het afrekenen kan je kiezen wanneer je de knollen wilt ontvangen. Als je ze alvast wilt oppotten en voortrekken dan kan je ze in april al ontvangen. Dan bloeien ze eerder en hebben de slakken minder kans om je verse planten op te eten. Je kunt ook voor mei kiezen, zodat je ze meteen buiten in de tuin kunt planten. 

Wanneer roze dahliaknollen kopen?

Vanaf 1 januari t/m 1 juni zijn de knollen te koop bij FAM Flower Farm.

Wanneer roze dahliaknollen planten?

Dahlia’s zijn geweldige zomerbloeiers die oorspronkelijk uit Mexico komen. Ze houden van warmte. De knollen groeien in bijna elke grondsoort. De grond moet alleen wel goed doorlatend zijn en vooral niet te droog zijn. Plant de knol ongeveer 2 cm onder de oppervlakte. Hierdoor voelt de knol de warmte van de zon. De ideale planttijd is in het voorjaar als de kans op vorst voorbij is. Dus vanaf half mei of tot uiterlijk half juni. Ze bloeien vanaf juli tot de eerste nachtvorst in oktober of november.

Verzorging van roze dahlia's

De knollen hebben weinig verzorging nodig, als het droog is regelmatig water geven. En hogere dahlia's moeten ondersteund worden zodat ze stevig blijven staan bij heftige wind. Het is een optie om de plant lager te houden, door ze te toppen. Hierdoor wordt de plant breder en komen er meer bloemen.

Winterharde dahlia's bestaan helaas niet. De knollen in de grond kunnen een warme winter redelijk overleven. Maar bij een strenge winter zullen veel knollen de temperaturen niet overleven. Als je ze wilt overhouden moeten ze voor de vorst de grond uit.

Wil je meer weten over dahliaknollen, lees dan ook onze blogs:

Volg het verhaal van onze familie kwekerij

Als je ons volgt op Instagram of Facebook kun je het verhaal over onze dahliaknollen, onze kwekerij en de seizoenen volgen. Geniet van de prachtige Hollandse bloemenvelden. Ook geven wij handige tuintips en lichten we speciale variëteiten uit. Op Pinterest kan je alle mooie tulpen foto’s makkelijk bekijken en pinnen op je eigen bord.