Roze Dahlia

Roze Dahlia banner

Producten 1-20 van 45

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Producten 1-20 van 45

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Roze dahliaknollen van FAM Flower Farm

"De dahlia roze is een prachtige bloem met voor eindeloze combinatiemogelijkheden. Bij FAM Flower Farm koop je dahliaknollen direct vanuit onze kwekerij"

Een roze dahlia heeft een mooie, zachte en romantische uitstraling. Van roze word je gelukkig en kalm. Daarnaast zijn roze dahlia's heerlijke blikvangers die niet in je tuin mogen ontbreken.

Roze dahlia's combineren

De dahlia roze is goed te combineren met zowel harde kleuren als zachte kleuren, met zowel oranje, geel, paars als wit. De roze dahlia Jowey Winnie is een van onze persoonlijke favorieten. Steeds meer liefhebbers ontdekken dit bijzondere soort. Dahlia Jowey Winnie heeft een geweldig kleurenspectrum en is een prima snijbloem. Daarnaast zijn dahlia's ook leuk om te combineren met tulpenbollen, narcissenbollen of bloemenzaden.

Waarom zijn roze dahlia's zo geliefd?

De voorliefde voor roze is te herleiden naar ons verleden als jagers en verzamelaars. Vrouwen hadden de taak als verzamelaar en zochten vooral naar rijpe vruchten. De rijpe vruchten hadden voornamelijk roodachtige tinten. Dus vandaar dat wij, en vooral vrouwen, zoveel van roze houden!

De dahlia roze heeft iets bijzonders. Ze heeft de X-factor. Ze is een excentrieke diva, maar ook een wiskundig wonder. Ze heeft duizenden gezichten en evenzovele gedaantes. Ze toont zich in talloze kleuren, in excentrieke vormen. Maandenlang geeft ze alles wat ze heeft.

Dahlia Jowey Winnie

Dahlia's hebben allerlei verschillende vormen en kleuren

Dahlia's komen in verschillende maten, kleuren en vormen. De roze dahlia's en de witte dahlia's zijn zeer geliefde kleuren. Sommige dahlia's zijn echte vlinder- en bijenlokkers, dit zijn de enkelbloemige dahlia's met een open hart. Wist je dat we meer dan 100 verschillende soorten bloemen in ons assortiment hebben?

Roze dahlia's kopen

De dahlia roze kan je eenvoudig bij ons bestellen. Bij elke bestelling ontvang je gratis ons magazine met tips, inspiratie en een planthandleiding. We bezorgen de bloembollen bij jou thuis in de maand dat jij de dahlia wil planten. Je kunt ze vanaf 1 januari t/m 1 juni bestellen. 

Als ze de dahliaknollen in je tuin wil planten, kan je ervoor kiezen om ze in mei thuis te ontvangen. Als je ze in potten wil planten, kan je dat het beste doen in april. Lage soorten dahlia's zijn hier perfect voor. Dan bloeien de dahlia's eerder en heb je minder kans dat slakken de bloemen opeten. 

Wanneer planten?

Dahlia’s houden van warmte, dus moeten ze in het voorjaar en dicht onder de oppervlakte worden geplant (ongeveer 2 cm). De knollen groeien in bijna elke grondsoort. Het is van belang dat de grond niet te droog is. Als de knollen zijn geplant, hebben ze weinig verzorging nodig. Geef de bloemen regelmatig water als het erg droog is. Je kunt hogere dahlia's onderstenen zodat ze stevig kunnen blijven staan. 

Dahlia's bloeien vanaf juli tot de eerste nachtvorst. Winterharde dahlia's bestaan helaas niet: dahlia's zijn niet meerjarig. De knollen in de grond kunnen een warme winter redelijk overleven, maar bij een strenge winter zullen veel knollen de temperaturen niet overleven. 

Wil je meer weten over dahliaknollen? Lees dan ook onze blogs:

Volg het verhaal van onze familie kwekerij

Als je ons volgt op Instagram of Facebook kun je het verhaal over onze dahliaknollen, onze kwekerij en de seizoenen volgen. Geniet van de prachtige Hollandse bloemenvelden. Ook geven wij handige tuintips en lichten we speciale variëteiten uit. Op Pinterest kan je alle mooie tulpen foto’s makkelijk bekijken en pinnen op je eigen bord.